POISTOT (HO 19.11.2015)

Edellinen - Seuraava - Nettisanomat keskiviikko 2010-03-24 - N:o 1115 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi


N:o
1115

Keskiviikko
2010-03-24
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
SuomiTV:n uutiset: klo 18 (5 minuuttia), klo 19 (1 minuutti) ja klo 20 (15 minuuttia). Lue!
Paavi: Anteeksi. Lue! - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue! - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! -
Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue! -
Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue! 























Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle. Ulkomaan katsaus.

Pitkä pääkirjoitus. Tänään on keskiviikko 2010-03-24 klo 14.08.

MLV

Kun nyt mediamaksusta ei tullutkaan mitään, ja koska kokoomus haluaa edelleen tasasuuruisen maksun, siis köyhät maksaisivat saman kuin rikkaat, esitän ongelman ratkaisuksi medianlisäveroa MLV. Se olisi samanlainen kuin ALV sillä erotuksella, että se olisi esim. 0,5 prosenttia korkeampi kuin yleinen ALV ja tämä 0,5 määrättäisiin tuotteille joilla on tekemistä median kanssa: Tämä 0,5 prosenttia tuloutettaisiin Ylelle ja se siitä.

Määrittely olisi takuulla yksinkertaisempi (tullitilastot) kuin pääministeri Matti Vanhasen vaatimus selvittää ne alat, joilta lakko-oikeus poistettaisiin, Se on professori Tiitisen mielestä mahdoton tehtävä (Ajankohtainen kakkonen eilen). Ohjelmassa muuten riemastuttavasti riepoteltiin Vanhasen alkuperäistä esitystä ja sitten siitä liukenemista.

SanomaWSOY:n munaus Älypäässä.

Joku oli onnistunut onkimaan salasanat, yli 100 000 ja laittanut ne nettiin.

Helsingin Sanomat oli piilottanut tämän Sanoma Entertainment Oy:n munauksen talousosastolle niin huomaamattomaan paikkaan kuin kehtasi, ilmoitusten puristukseen sivun keskelle. Selitystä ei uskoisi maan suurimman mediatalon arvoiseksi. Kyseessä on vanha sovellus, murtautuminen tapahtui ilmeisen helposti, en tiedä, salasanat olivat sellaisenaan tekstimuodossa salaamattomina.

Virheitä sattuu, mutta kyllä tässä tietty leväperäisyys on vallannut yhtiön. Ei tällaista olisi sattunut Aatos Erkon ollessa selvillä kaikesta, mitä yhtiössä tapahtui. Muistan sen tarkkuuden ja korvien aukipidon kun hän oli aikoinaan Typlan-yhtiön kokouksessa, johon kaikki työntekijätkin osallistuivat. Sieltä hän nappasi muuten Tapio Kalliojan johtamaan, ainakin lopuksi, nykyistä Welhoa, sen aikaista Helsinki Televisiota, jos nimi meni nyt oikein.

Vahingossa surffasin tänään JIMinkin ohi ja siellä Älypää pyöri. En ole selvillä miten se toimii ja mitä palkinnoiksi jaetaan, mutta ainakin tekstiviesti jotakin maksaa, ehkä euron. Se oli niin pienellä, että putkitelkkarista sitä ei erottanut, Rahastus siis toimii vaikka salasanamurtokin on vielä selvittämättä ja mahdollisesti palkintojen väärinkäyttökin jos joitain palkintoja jaetaan.

Keskisuomalaisessa sama uutinen oli näkyvästi esillä, tärkeytensä mukaisesti. Lisäksi siihen oli liitetty poliisin tuleva ohjeistus. Tällaisissa huvituksissa ei missään tapauksessa saa käyttää samoja salasanoja kuin työkoneissa. Poliisin rekisterit ovat intranetissä, sisäisessä verkossa. johon kukaan ulkopuolinen ei voi päästä, toivon mukaan näin on tässä langattomassa maailmassa.

Herrasmies Vanhanen.

Eilen FST5:n uutislähetyksessä näytettiin hallituksen tiedotustilaisuus nuorisotyöttömyyden hoidosta.

Vanhanen on nyt omaksunut herrasmiehen alkeet. Kun työministeri Anne Sinnemäki tuli viereiselle tuolille istumaan, Vanhanen veti tuolin esiin ja selvästi ohjasi daamin turvallisesti istumaan.

On pääministerin hölmöilyistä mitä mieltä tahansa yksityisasioissa ja yleisissä täytyy tässä nyt kerrankin kertoa ilouutinen reiluudesta.

Julkisuudessa esiintyneiden tietojen mukaan Vanhaset erotilanteessa jakoivat omaisuuden puoliksi. Ei siinä ruvettu laskemaan kuka enemmän oli tienannut tai kuka enemmän oli kotia hoitanut.

Surullisia esimerkkejäkin on. Jani Sievinen ryösti vaimonsa erotilanteessa. Rouvalla olisi selvästi ollut oikeus enempään mutta isä Esa ohjaili poikansa ryöstöretkelle ja vaimo (Susanna?) ei jaksanut oikeusjuttuja asiassa ja niin Jani sai liikaa. Häpeäksi tällainen käytös on poliitikoksi pyrkivälle.

Toinen ryöstäjä on tämä kuuluisa Panu Rajala, joka ryösti Katri-Helenan eron yhteydessä. Motiivi oli tietenkin ala-arvoinen, oikeasti. Katri-Helenalla oli niin paljon enemmän varallisuutta, että Rajala katsoi itsensä oikeutetuksi apajalle.

Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle.

Ehkä vuosi sitten kirjoittaessani ympäristösihteerin erottamisesta, alaotsikoksi valitsin ”Kuka erotetaan seuraavaksi?”

Ei minulla kunnan asioista mitään muuta tietoa ole kuin mitä lehdistä olen lukenut vuosien aikana, mutta ajattelin niin, että kun näin pahasti asiat ovat, niin kyllä vielä jotakin muuta saattaa sattua tulevaksi.

Hurjaa on. Nyt virkamiehet (Heikki Ala-Tauriala) ja siihen liittynyt vaaleissa turpiinsa saanut (Golf-kenttäpuolue. Pertti Parkkonen) aikovat erottaa koko kunnanhallituksen. Kysymyksessä on tietenkin tekniikkaa, kun yhtä ei voi erottaa (Harry Ruotsalainen), täytyy erottaa koko porukka. Yritän kaivaa täällä kahvilassa Keskisuomalaisen esille ja lainata siitä sanatarkasti jotakin.

Lehti ei löytynyt, mutta aamusta jotakin muistan. Harry Ruotsalainen väitti, että nyt ryöstetään kuntalaisten ääniä, kun vaalin tulos halutaan mitätöidä. Toisessa kirjoituksessa ilmeisesti muutaman vuoden kuluttua eläkkeelle siirtyvä kunnanjohtaja Esko Koliseva selittää tätä kunnan sisällä vallitsevaa skismaa, joka on kärjistynyt näin tulehtuneeksi. On järjestetty kysely ja osa virkamiehistä, varsinkin se osa, joka mahdollisesti syyllistyi työpaikkakiusaamiseen ennen ympäristönsuojelusihteerin erottamista, tuntee siis itsensä kiusatukuksi, ei viranhaltijain vaan vaaleissa valittujen valtuutettujen taholta, osa valtuutetuista vaatii kuulemma liikaa, ei luota virkamiehiin ja valmisteluun, osa kuulemma ei viitsi avata edes kokouksen kirjekuoria ennen kokousta.

Huonosti on asiat, jos näin on. Työpaikkakiusaaminen on tietenkin anteeksiantamatonta, mutta kyllä kai työjärjestyksen pitäisi olla selvä.

Valtuutetut päättävät, kunnanhallitus toimeenpanee valtuuston päätökset ja viranhaltijat toimeenpanevat työssään päivittäin nämä päätökset, joiden perusteella heidät on määrätty työtä tekemään. Ei hiirten soisi hyppivän pöydillä. Pomon pitäisi ryhdistäytyä ja lyödä nyrkkiä pöytään, noin kuvaannollisesti.

Erotuslautakunnan pitää saada työnsä päätökseen kevään kuluessa. Huonosti on asiat, jos joku erotetaan. Farssi saisi ansaitsemansa päätöksen, jos valtuusto valitsisi samat jäsenet hallitukseen, ehkä eri koalitioin, en tiedä paikkajakoa niin hyvin, että voisiko tämä olla käytännössä mahdollista. teoriassa ainakin!

Tähän on nyt lopetettava ja lisättävä sitten linkkejä loppuun myöhemmin, kun en saanut yhteyttä nettiin muodostettua.

Ulkomaan katsaus.

Viime viikon Aftonbladetissa luin kuinka ”journalisten Jan Guillou” puolusteli ja vähätteli mahdollisia KGB-yhteyksiään. ”Pressombudsman Yrsa Stenius” piti Expressenissä julkaistua kirjoitusta sopimattomana, puolueellisena ja vapautti Guilloun.

Tänään ostin sunnuntain 2010-03-21 Dagens Nyheterin ja siinä osastossa ”Ledare signerat” Peter Wolodarski puuttui asiaan, Hän toi esille sen että Guillou on muistelmakirjassaan täysin vaiennut kyseisistä vuosista 1967-1972, siis ainakin KGB:stä. Lisäksi Wolodarski piti Yrsa Steniuksen puuttumista täysin sopimattomana, koska asiamies (instituutiona) ei ole mitenkään tarkoitettu ottanaan kantaa jonkun kolumnistin asiaan, vaan tavallisten ihmisten asiaan. Lisäksi kirjoittaja pitää Steniusta aika jäävinä kun Stenius on itse ollut aikaisemmin Aftonbladetin päätoimittaja ja Guilloun kolumnistikollega.

Näistä asioista en tietenkään tiedä mitään muuta kuin nyt lukenut nämä kirjoitukset. Tähän toin ne esille, kun Suomessa vaaditaan Tiitisen listaa julkistettavaksi. Monen kymmenen vuosien takaisten asioiden selvittäminen on kohtuullisen vaikeaa. Vaikka arkistot avautuisivatkin, niin niihinkin pitää suhtautua tietyllä varauksella. Vaikka olisivat aitoja, olisivatko oikeita?

USA:ssa on nämä Nixonin ja Kissingerin jutut ja kirjoitukset avautuneet, niiden mukaan Kissinger ei pannut minkäänlaista arvoa Max Jakobsonille, vaikka Suomessa hihkuttiin. Kauppalehti Presso, nyt jo lopettanut, kirjoitti tästä ja Nettisanomat julkaisi kirjoituksista ison osan. Linkki lopussa.

Nyt on lopetettava kello on 15:23 ja päivä on todella aurinkoinen, voi sanoa että räystäät tippuvat, jalat kastuvat lätäköissä. Aistimus keväästä on nyt jälleen kerran osunut tähän päivään. Kevätpäivän tasauskin on jo sivuutettu pari päivää sitten.

Pitkä pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen.

Keskiviikko 2010-03-24. klo 15:25

Linkkejä:

Pääkirjoitus keskiviikko 2009-08-26 klo 13:12. TV-katsaus.
” Mediamaksu on perseestä, koska se on tasamaksu, yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus näyttää vievän kohti tasaveroa ja nämä huijarit olkoot sitten minkä nimisiä sen toteuttavat. Kansa tietää, mutta ei jaksa, perussuomalaisetkin hallituskipeydessään tulevat hyväksymään mitä vain, kohta sen näemme.”
http://www.nettisanomat.com/2009/08/26/etusivu.htm#tv

Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla perjantaina 2007-04-13. FST:n uutislähetys klo 18.15. Kuva: Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/13/etusivu.html

Laukaassa haisee. Golf-maakauppa kunnallista gangsterismia.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/14/laukaamaakauppagolf.html

Pelon ilmapiiri Laukaassa. Kuka erotetaan seuraavaksi?
Laukaan ympäristönsuojelusihteeri erotettiin.
http://www.nettisanomat.com/2009/05/19/etusivu.htm#laukaan

Washington petti Max Jakobsonin.
”Suomalaisille valehdeltiin häpeämättä. Jakobsonin annettiin olla siinä uskossa, että Yhdysvallat olisi hänen takanaan.

Kampanjassa mukana ollut Risto Hyvärinen keskusteli Kissingerin kanssa 9. marraskuuta. Tapaamisesta laaditun amerikkalaisen muistion mukaan Kissinger oli vakuuttanut, että Yhdysvallat tukee Jakobsonia ja käyttää “parhaan vaikutusvaltansa”, jotta hänet valittaisiin pääsihteeriksi.

Kissingerin lausunto oli tyylipuhdas harhautus, jota Jakobsonin tukijoukot eivät osanneet tulkita.

Kohteliaita sanoja käyttämällä suomalaisiin pumpattiin piristeitä, että nämä jaksaisivat roikkua menossa mukana.
Seuraavana päivänä Kissinger nimittäin kirjoitti avustajalleen:

- Jakobson ei kiinnosta minua vähäisissäkään määrin.”

http://www.nettisanomat.com/2005/04/21/maxjakobson.html

http://www.viikkosanomat.fi blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html lehti

http://www.nettisanomat.com lehti

--

Nettisanomat keskiviikko 2010-03-24 - N:o 1115 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.


FST5:n uutislähetys TV-Nytt tiistaina 2010-03-22 klo 17:32- 17:33.

Katkelmassa oli mukana myös ministeri Stefan Wallinin haastattelu, johon ei tietenkään käännöstä ruutuun ilmestynyt näissä ruotsinkielisissä uutisissa. Kuvat Pertti Manninen.

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen sanoma: "Aikaisempi verotuspäätös pätee. Arvonlisävero nostetaan heinäkuussa ja energiaverot ensi vuoden alussa. Veroelvytys on nyt loppu."



Nettisanomat maanantai 2010-03-22 - N:o 1114 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi


N:o
1114

Maanantai
2010-03-20
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Paavi: Anteeksi. Lue! - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue! - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! - Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue! - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue! 
SuomiTV:n uutiset: klo 18 (5 minuuttia), klo 19 (1 minuutti) ja klo 20 (15 minuuttia).

Toimittaja Heikki Lukinmaa ja toimittaja Pirkko Mannola. SuomiTV:n uutiset maanantaina 2010-03-22 klo 20. Kuvat Pertti Manninen.

Pääkirjoitus: SuomiTV:n uutiset aloittivat tänään maanantaina 2010-03-22. Minulla oli tilaisuus seurata niistä jokaista, mutta ei aivan kokonaan, minuutinmittainen (klo 19) kokonaan. Siinä toimittaja Jussi Hanhivaara luki seisaaltaan paperista tärkeimpiä otsikoita ja myös sitä mitä tunnin kuluttua tarkemmin käsitellään. Klo 18 uutisista näin vähän lopusta, ettei niistä nyt ole sen enempää kommentoitavaa. Sääkartta oli kyllä asiallisen selkeä: vasemmalla seuraavan päivän aamun sääkartta, muutama sana siitä, sitten esille keskipäivän sääkartta kuvan keskelle. Oikea reuna jäi vajaaksi, jotenkin siitä tuli tunne, että jotain puuttuu. Muuten ratkaisu on ihan hyvä. Ei turhia animaatioita. Vähän niinkuin FST5:ssä. Näissä hienoissa sääviittoiluissa jää välillä ihmettelemään, että mitä sitä oikein huomiseksi luvattiin!

Klo 20 uutiset seurasin sitten säähän saakka, meteorologina oli vuosien takaa tuttu Lea Saukkonen. Arviointi sitten joskus myöhemmin.

Uutiset olivat ihan ammattitaitoisen tuntuiset. Tasapainossa niin kotimaan kuin ulkomaan uutiset, kulttuuria ja urheiluakin (JYPin rusnkosarjavoittoa).
Muutama kuva tässä liitteenä kaikista aiheista JYP:in Risto Dufvan haastattelua lukuunottamatta lopussa. Vaikka kuvien (mobi) joukosta löytyi toimittaja Pirkko Mannola, niin lapsus ei nyt mitenkään paha ollut, pikemminkin sympaattisen huvittava. Tekstikone kyllä lopussa ei näyttänyt Fanny ja Alexander-näytelmän ohjaajan nimeä. Mutta aika usein isommissakin uutistoimituksissa on sillion tällöin häikkää näiden koneiden kanssa.

Mielestäni seuraavassa listassa on kaikki kello 20:n aiheet (maanantai 2010-03-22):
1. Työmarkkinajohtajat Nikolas Elomaa ja Mikko Mäenpää tyrmäävät pääministeri Matti Vanhasen ehdotukset jonkinlaisten lakkokieltokeskustelujen aloittamisesta.
2. Korkean teknologian vienti on romahtanut 40 prosenttia viimevuotisesta. Nokian puhelimien viennin hiipumisella on tähän suurin vaikutus.
3. Presidentti Barack Obaman terveydenhoitouudistus hyväksyttiin senaatissa täpärästi. Obama selostaa.
4. Israelin pääministeri Netanjahu ei peräänny siirtokuntien, 1600 uuden asunnon rakentamisesta Jerusalemiin miehitetylle alueelle. Ulkoministeri Hillary Clinton kauhistelee. Toimittajana on Sari Helin.
5. Toimittaja Jussi Hanhivaara kertoo Islannin tulivuorirepeymän rauhoittumisesta.
6. Islelmä Finlandia-palkintoehdokkaat on nimetty. Pirkko Mannola, toimittaja-tittelin saanut selostaa asiaa oikealle tomittajalle, Heikki Lukinmaalle.
7. Ingmar Bergmanin elokuva Fanny ja Alexander tuodaan ensikertaa teatterinäyttämölle Suomeen, ruotsiksi Helsinkiin ja suomeksi Tampereelle. Samat näyttelijät ja ohjaaja, jos oikein käsitin.
8. Jääkiekon runkosarjan voittaja Jypin valmentajaa Risto Dufvaa haastatellaan ja näytetään komea pytty.
9. Meteorologi Lea Saukkosen sää jää näkemättä tällä kertaa.

Plussaa kelloajoille. Rohkeasti täystunnein, eikä häpälliseti jotain varttia vaille (Nelonen). Jos kanavalla vain resursseja riittää, niin SuomiTV ajaa Nelosen uutisten ohi aika nopeasti uutishetken löydettävyyden takia, ainakin.

Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Maanantaina 2010-03-22 illalla ja tiistaina 2010-03-23 klo 17:28 (Päivitys).


SuomiTV:n uutiset aloittivat: toinen ja kolmas uutislähetys maanantaina 2010-03-22 klo 19 ja 20. Kuvia.


Klo 20.












SuomiTV:n uutiset aloittivat: toinen ja kolmas uutislähetys maanantaina 2010-03-22 klo 19 ja 20. Kuvia.
Puuttuu: JYPin valmentaja Risto Dufvan ajatukset ja meteorologi Lea Saukkosen sääennustus. Kuvat Pertti Manninen maanantaina 2010-03-22 klo 19 ja 20.
Pääkirjoitus. Lue!

Haku arkistosta

nettisanomat
2003 alkaen
Vuodet 1999-2002 täällä!



Nettisanomat lauantai 2010-03-20 - N:o 1113 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue! - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue! - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! - Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue! 
Ilta-Sanomat Lauantai 20.03.2010

Paavi: ANTEEKSI

Paavi Benedictus XVI on pyytänyt anteeksi Irlannin pedofiilipappien uhreilta.
Lue


linkit, katumuoti, trendit, brandit, asut

TYYLITAIVAS

Löydä ilmeesi tai esittele omasi

TULE MUKAAN


Ilta-Sanomat Lauantai 20.03.2010


News World news Pope Benedict XVI
Pope Benedict apologises for Irish priests' child sex abuse

Pastoral letter to victims expresses shame and remorse of Catholic church and calls on priests to face justice
David Batty guardian.co.uk, Saturday 20 March 2010 12.27 GMT
A copy of Pope Benedict XVI's pastoral letter to Irish Catholics is displayed in St Peters Square, Vatican. Photograph: Franco Origlia/Getty Images

The pope today apologised to the victims of child sex abuse by Catholic priests in Ireland, saying he was "truly sorry" for their suffering.

In a pastoral letter to Irish Catholics, Benedict XVI castigated Irish bishops for "grave errors of judgment" in their handling of the paedophilia scandal and ordered a Vatican investigation into the Irish church.

But he made no mention of any Vatican responsibility and gave no specific punishments for bishops who have been blamed by victims and Irish government inquiries for having concealed the abuse.

"You have suffered grievously and I am truly sorry," the pope wrote, addressing the victims.

"It is understandable that you find it hard to forgive or be reconciled with the church. In her name, I openly express the shame and remorse that we all feel."

The letter described the sexual and physical abuse perpetrated by priests, brothers and nuns as "sinful and criminal", saying they had betrayed the trust of the faithful, brought shame on the church and now must answer to God and civil authorities.

"Conceal nothing," he said. "Openly acknowledge your guilt, submit yourselves to the demands of justice, but do not despair of God's mercy."

Benedict criticised the Irish bishops for having failed, "sometimes grievously", to apply the church's punishments for child abusers, which include defrocking them. But he did not rebuke them specifically for having failed to report cases of abuse to police.

"I recognise how difficult it was to grasp the extent and complexity of the problem, to obtain reliable information and to make the right decisions in the light of conflicting expert advice," Benedict wrote.

"Nevertheless, it must be admitted that grave errors of judgment were made and failures of leadership occurred. And this has seriously undermined your credibility and effectiveness."

In recent weeks, the Vatican has been trying to contain damage as a string of scandals over sexual abuse of children by priests has hit Ireland, Germany, Austria and the Netherlands.

The pope ordered a Vatican investigation into some dioceses, seminaries and religious orders. Such inquiries only occur when the Vatican considers a local church unable to deal with a problem on its own, as in the case of sexual abuse by US priests.

Victims have demanded that bishops resign. Three Irish bishops have offered to step down but the pope has not accepted their resignations.

Three official inquiries, ordered by the Irish government, documented how thousands of Irish children were raped, molested or otherwise abused by priests in their parishes, and by nuns and brothers in boarding schools and orphanages. Irish bishops did not report a single case to police until 1996 after victims began to sue the church.

Benedict said he recognised that nothing could undo the victims' pain and he compared their suffering to that of Christ on the cross.

"Christ's own wounds, transformed by his redemptive sufferings, are the very means by which the power of evil is broken and we are reborn to life and hope."

http://www.guardian.co.uk/world/2010/mar/20/pope-benedict-apologises-irish-priests

 

News World news Pope Benedict XVI
Full text of the pope's letter to the Catholics of Ireland on child sex abuse

'In order to recover from this grievous wound, the Church in Ireland must first acknowledge before the Lord and before others the serious sins committed against defenceless children'
guardian.co.uk, Saturday 20 March 2010 12.53 GMT

The Vatican issued a pastoral letter from the pope to the Catholics of Ireland today, addressing the scandal of child sex abuse by priests and its concealment by church leaders. What follows is the full text.

1. Dear Brothers and Sisters of the Church in Ireland, it is with great concern that I write to you as Pastor of the universal Church. Like yourselves, I have been deeply disturbed by the information which has come to light regarding the abuse of children and vulnerable young people by members of the Church in Ireland, particularly by priests and religious. I can only share in the dismay and the sense of betrayal that so many of you have experienced on learning of these sinful and criminal acts and the way Church authorities in Ireland dealt with them.

As you know, I recently invited the Irish bishops to a meeting here in Rome to give an account of their handling of these matters in the past and to outline the steps they have taken to respond to this grave situation. Together with senior officials of the Roman Curia, I listened to what they had to say, both individually and as a group, as they offered an analysis of mistakes made and lessons learned, and a description of the programmes and protocols now in place. Our discussions were frank and constructive. I am confident that, as a result, the bishops will now be in a stronger position to carry forward the work of repairing past injustices and confronting the broader issues associated with the abuse of minors in a way consonant with the demands of justice and the teachings of the Gospel.

2. For my part, considering the gravity of these offences, and the often inadequate response to them on the part of the ecclesiastical authorities in your country, I have decided to write this Pastoral Letter to express my closeness to you and to propose a path of healing, renewal and reparation.

It is true, as many in your country have pointed out, that the problem of child abuse is peculiar neither to Ireland nor to the Church. Nevertheless, the task you now face is to address the problem of abuse that has occurred within the Irish Catholic community, and to do so with courage and determination. No one imagines that this painful situation will be resolved swiftly. Real progress has been made, yet much more remains to be done. Perseverance and prayer are needed, with great trust in the healing power of God's grace.

At the same time, I must also express my conviction that, in order to recover from this grievous wound, the Church in Ireland must first acknowledge before the Lord and before others the serious sins committed against defenceless children. Such an acknowledgement, accompanied by sincere sorrow for the damage caused to these victims and their families, must lead to a concerted effort to ensure the protection of children from similar crimes in the future.

As you take up the challenges of this hour, I ask you to remember "the rock from which you were hewn" (Is 51:1). Reflect upon the generous, often heroic, contributions made by past generations of Irish men and women to the Church and to humanity as a whole, and let this provide the impetus for honest self-examination and a committed programme of ecclesial and individual renewal. It is my prayer that, assisted by the intercession of her many saints and purified through penance, the Church in Ireland will overcome the present crisis and become once more a convincing witness to the truth and the goodness of Almighty God, made manifest in his Son Jesus Christ.

3. Historically, the Catholics of Ireland have proved an enormous force for good at home and abroad. Celtic monks like Saint Columbanus spread the Gospel in Western Europe and laid the foundations of medieval monastic culture. The ideals of holiness, charity and transcendent wisdom born of the Christian faith found expression in the building of churches and monasteries and the establishment of schools, libraries and hospitals, all of which helped to consolidate the spiritual identity of Europe. Those Irish missionaries drew their strength and inspiration from the firm faith, strong leadership and upright morals of the Church in their native land.

From the sixteenth century on, Catholics in Ireland endured a long period of persecution, during which they struggled to keep the flame of faith alive in dangerous and difficult circumstances. Saint Oliver Plunkett, the martyred Archbishop of Armagh, is the most famous example of a host of courageous sons and daughters of Ireland who were willing to lay down their lives out of fidelity to the Gospel. After Catholic Emancipation, the Church was free to grow once more. Families and countless individuals who had preserved the faith in times of trial became the catalyst for the great resurgence of Irish Catholicism in the nineteenth century. The Church provided education, especially for the poor, and this was to make a major contribution to Irish society. Among the fruits of the new Catholic schools was a rise in vocations: generations of missionary priests, sisters and brothers left their homeland to serve in every continent, especially in the English-speaking world. They were remarkable not only for their great numbers, but for the strength of their faith and the steadfastness of their pastoral commitment. Many dioceses, especially in Africa, America and Australia, benefited from the presence of Irish clergy and religious who preached the Gospel and established parishes, schools and universities, clinics and hospitals that served both Catholics and the community at large, with particular attention to the needs of the poor.

In almost every family in Ireland, there has been someone – a son or a daughter, an aunt or an uncle – who has given his or her life to the Church. Irish families rightly esteem and cherish their loved ones who have dedicated their lives to Christ, sharing the gift of faith with others, and putting that faith into action in loving service of God and neighbour.

4. In recent decades, however, the Church in your country has had to confront new and serious challenges to the faith arising from the rapid transformation and secularization of Irish society. Fast-paced social change has occurred, often adversely affecting people's traditional adherence to Catholic teaching and values. All too often, the sacramental and devotional practices that sustain faith and enable it to grow, such as frequent confession, daily prayer and annual retreats, were neglected. Significant too was the tendency during this period, also on the part of priests and religious, to adopt ways of thinking and assessing secular realities without sufficient reference to the Gospel. The programme of renewal proposed by the Second Vatican Council was sometimes misinterpreted and indeed, in the light of the profound social changes that were taking place, it was far from easy to know how best to implement it. In particular, there was a well-intentioned but misguided tendency to avoid penal approaches to canonically irregular situations. It is in this overall context that we must try to understand the disturbing problem of child sexual abuse, which has contributed in no small measure to the weakening of faith and the loss of respect for the Church and her teachings.

Only by examining carefully the many elements that gave rise to the present crisis can a clear-sighted diagnosis of its causes be undertaken and effective remedies be found. Certainly, among the contributing factors we can include: inadequate procedures for determining the suitability of candidates for the priesthood and the religious life; insufficient human, moral, intellectual and spiritual formation in seminaries and novitiates; a tendency in society to favour the clergy and other authority figures; and a misplaced concern for the reputation of the Church and the avoidance of scandal, resulting in failure to apply existing canonical penalties and to safeguard the dignity of every person. Urgent action is needed to address these factors, which have had such tragic consequences in the lives of victims and their families, and have obscured the light of the Gospel to a degree that not even centuries of persecution succeeded in doing.

5. On several occasions since my election to the See of Peter, I have met with victims of sexual abuse, as indeed I am ready to do in the future. I have sat with them, I have listened to their stories, I have acknowledged their suffering, and I have prayed with them and for them. Earlier in my pontificate, in my concern to address this matter, I asked the bishops of Ireland, "to establish the truth of what happened in the past, to take whatever steps are necessary to prevent it from occurring again, to ensure that the principles of justice are fully respected, and above all, to bring healing to the victims and to all those affected by these egregious crimes" (Address to the Bishops of Ireland, 28 October 2006).

With this Letter, I wish to exhort all of you, as God's people in Ireland, to reflect on the wounds inflicted on Christ's body, the sometimes painful remedies needed to bind and heal them, and the need for unity, charity and mutual support in the long-term process of restoration and ecclesial renewal. I now turn to you with words that come from my heart, and I wish to speak to each of you individually and to all of you as brothers and sisters in the Lord.

6. To the victims of abuse and their families

You have suffered grievously and I am truly sorry. I know that nothing can undo the wrong you have endured. Your trust has been betrayed and your dignity has been violated. Many of you found that, when you were courageous enough to speak of what happened to you, no one would listen. Those of you who were abused in residential institutions must have felt that there was no escape from your sufferings. It is understandable that you find it hard to forgive or be reconciled with the Church. In her name, I openly express the shame and remorse that we all feel. At the same time, I ask you not to lose hope. It is in the communion of the Church that we encounter the person of Jesus Christ, who was himself a victim of injustice and sin. Like you, he still bears the wounds of his own unjust suffering. He understands the depths of your pain and its enduring effect upon your lives and your relationships, including your relationship with the Church. I know some of you find it difficult even to enter the doors of a church after all that has occurred. Yet Christ's own wounds, transformed by his redemptive sufferings, are the very means by which the power of evil is broken and we are reborn to life and hope. I believe deeply in the healing power of his self-sacrificing love – even in the darkest and most hopeless situations – to bring liberation and the promise of a new beginning.

Speaking to you as a pastor concerned for the good of all God's children, I humbly ask you to consider what I have said. I pray that, by drawing nearer to Christ and by participating in the life of his Church – a Church purified by penance and renewed in pastoral charity – you will come to rediscover Christ's infinite love for each one of you. I am confident that in this way you will be able to find reconciliation, deep inner healing and peace.

7. To priests and religious who have abused children

You betrayed the trust that was placed in you by innocent young people and their parents, and you must answer for it before Almighty God and before properly constituted tribunals. You have forfeited the esteem of the people of Ireland and brought shame and dishonour upon your confreres. Those of you who are priests violated the sanctity of the sacrament of Holy Orders in which Christ makes himself present in us and in our actions. Together with the immense harm done to victims, great damage has been done to the Church and to the public perception of the priesthood and religious life.

I urge you to examine your conscience, take responsibility for the sins you have committed, and humbly express your sorrow. Sincere repentance opens the door to God's forgiveness and the grace of true amendment. By offering prayers and penances for those you have wronged, you should seek to atone personally for your actions. Christ's redeeming sacrifice has the power to forgive even the gravest of sins, and to bring forth good from even the most terrible evil. At the same time, God's justice summons us to give an account of our actions and to conceal nothing. Openly acknowledge your guilt, submit yourselves to the demands of justice, but do not despair of God's mercy.

8. To parents

You have been deeply shocked to learn of the terrible things that took place in what ought to be the safest and most secure environment of all. In today's world it is not easy to build a home and to bring up children. They deserve to grow up in security, loved and cherished, with a strong sense of their identity and worth. They have a right to be educated in authentic moral values rooted in the dignity of the human person, to be inspired by the truth of our Catholic faith and to learn ways of behaving and acting that lead to healthy self-esteem and lasting happiness. This noble but demanding task is entrusted in the first place to you, their parents. I urge you to play your part in ensuring the best possible care of children, both at home and in society as a whole, while the Church, for her part, continues to implement the measures adopted in recent years to protect young people in parish and school environments. As you carry out your vital responsibilities, be assured that I remain close to you and I offer you the support of my prayers.

9. To the children and young people of Ireland

I wish to offer you a particular word of encouragement. Your experience of the Church is very different from that of your parents and grandparents. The world has changed greatly since they were your age. Yet all people, in every generation, are called to travel the same path through life, whatever their circumstances may be. We are all scandalized by the sins and failures of some of the Church's members, particularly those who were chosen especially to guide and serve young people. But it is in the Church that you will find Jesus Christ, who is the same yesterday, today and for ever (cf. Heb 13:8). He loves you and he has offered himself on the cross for you. Seek a personal relationship with him within the communion of his Church, for he will never betray your trust! He alone can satisfy your deepest longings and give your lives their fullest meaning by directing them to the service of others. Keep your eyes fixed on Jesus and his goodness, and shelter the flame of faith in your heart. Together with your fellow Catholics in Ireland, I look to you to be faithful disciples of our Lord and to bring your much-needed enthusiasm and idealism to the rebuilding and renewal of our beloved Church.

10. To the priests and religious of Ireland

All of us are suffering as a result of the sins of our confreres who betrayed a sacred trust or failed to deal justly and responsibly with allegations of abuse. In view of the outrage and indignation which this has provoked, not only among the lay faithful but among yourselves and your religious communities, many of you feel personally discouraged, even abandoned. I am also aware that in some people's eyes you are tainted by association, and viewed as if you were somehow responsible for the misdeeds of others. At this painful time, I want to acknowledge the dedication of your priestly and religious lives and apostolates, and I invite you to reaffirm your faith in Christ, your love of his Church and your confidence in the Gospel's promise of redemption, forgiveness and interior renewal. In this way, you will demonstrate for all to see that where sin abounds, grace abounds all the more (cf. Rom 5:20).

I know that many of you are disappointed, bewildered and angered by the way these matters have been handled by some of your superiors. Yet, it is essential that you cooperate closely with those in authority and help to ensure that the measures adopted to respond to the crisis will be truly evangelical, just and effective. Above all, I urge you to become ever more clearly men and women of prayer, courageously following the path of conversion, purification and reconciliation. In this way, the Church in Ireland will draw new life and vitality from your witness to the Lord's redeeming power made visible in your lives.

11. To my brother bishops

It cannot be denied that some of you and your predecessors failed, at times grievously, to apply the long-established norms of canon law to the crime of child abuse. Serious mistakes were made in responding to allegations. I recognize how difficult it was to grasp the extent and complexity of the problem, to obtain reliable information and to make the right decisions in the light of conflicting expert advice. Nevertheless, it must be admitted that grave errors of judgement were made and failures of leadership occurred. All this has seriously undermined your credibility and effectiveness. I appreciate the efforts you have made to remedy past mistakes and to guarantee that they do not happen again. Besides fully implementing the norms of canon law in addressing cases of child abuse, continue to cooperate with the civil authorities in their area of competence. Clearly, religious superiors should do likewise. They too have taken part in recent discussions here in Rome with a view to establishing a clear and consistent approach to these matters. It is imperative that the child safety norms of the Church in Ireland be continually revised and updated and that they be applied fully and impartially in conformity with canon law.

Only decisive action carried out with complete honesty and transparency will restore the respect and good will of the Irish people towards the Church to which we have consecrated our lives. This must arise, first and foremost, from your own self-examination, inner purification and spiritual renewal. The Irish people rightly expect you to be men of God, to be holy, to live simply, to pursue personal conversion daily. For them, in the words of Saint Augustine, you are a bishop; yet with them you are called to be a follower of Christ (cf. Sermon 340, 1). I therefore exhort you to renew your sense of accountability before God, to grow in solidarity with your people and to deepen your pastoral concern for all the members of your flock. In particular, I ask you to be attentive to the spiritual and moral lives of each one of your priests. Set them an example by your own lives, be close to them, listen to their concerns, offer them encouragement at this difficult time and stir up the flame of their love for Christ and their commitment to the service of their brothers and sisters.

The lay faithful, too, should be encouraged to play their proper part in the life of the Church. See that they are formed in such a way that they can offer an articulate and convincing account of the Gospel in the midst of modern society (cf. 1 Pet 3:15) and cooperate more fully in the Church's life and mission. This in turn will help you once again become credible leaders and witnesses to the redeeming truth of Christ.

12. To all the faithful of Ireland

A young person's experience of the Church should always bear fruit in a personal and life-giving encounter with Jesus Christ within a loving, nourishing community. In this environment, young people should be encouraged to grow to their full human and spiritual stature, to aspire to high ideals of holiness, charity and truth, and to draw inspiration from the riches of a great religious and cultural tradition. In our increasingly secularized society, where even we Christians often find it difficult to speak of the transcendent dimension of our existence, we need to find new ways to pass on to young people the beauty and richness of friendship with Jesus Christ in the communion of his Church. In confronting the present crisis, measures to deal justly with individual crimes are essential, yet on their own they are not enough: a new vision is needed, to inspire present and future generations to treasure the gift of our common faith. By treading the path marked out by the Gospel, by observing the commandments and by conforming your lives ever more closely to the figure of Jesus Christ, you will surely experience the profound renewal that is so urgently needed at this time. I invite you all to persevere along this path.

13. Dear brothers and sisters in Christ, it is out of deep concern for all of you at this painful time in which the fragility of the human condition has been so starkly revealed that I have wished to offer these words of encouragement and support. I hope that you will receive them as a sign of my spiritual closeness and my confidence in your ability to respond to the challenges of the present hour by drawing renewed inspiration and strength from Ireland's noble traditions of fidelity to the Gospel, perseverance in the faith and steadfastness in the pursuit of holiness. In solidarity with all of you, I am praying earnestly that, by God's grace, the wounds afflicting so many individuals and families may be healed and that the Church in Ireland may experience a season of rebirth and spiritual renewal.

14. I now wish to propose to you some concrete initiatives to address the situation.

At the conclusion of my meeting with the Irish bishops, I asked that Lent this year be set aside as a time to pray for an outpouring of God's mercy and the Holy Spirit's gifts of holiness and strength upon the Church in your country. I now invite all of you to devote your Friday penances, for a period of one year, between now and Easter 2011, to this intention. I ask you to offer up your fasting, your prayer, your reading of Scripture and your works of mercy in order to obtain the grace of healing and renewal for the Church in Ireland. I encourage you to discover anew the sacrament of Reconciliation and to avail yourselves more frequently of the transforming power of its grace.

Particular attention should also be given to Eucharistic adoration, and in every diocese there should be churches or chapels specifically devoted to this purpose. I ask parishes, seminaries, religious houses and monasteries to organize periods of Eucharistic adoration, so that all have an opportunity to take part. Through intense prayer before the real presence of the Lord, you can make reparation for the sins of abuse that have done so much harm, at the same time imploring the grace of renewed strength and a deeper sense of mission on the part of all bishops, priests, religious and lay faithful.

I am confident that this programme will lead to a rebirth of the Church in Ireland in the fullness of God's own truth, for it is the truth that sets us free (cf. Jn 8:32).

Furthermore, having consulted and prayed about the matter, I intend to hold an Apostolic Visitation of certain dioceses in Ireland, as well as seminaries and religious congregations. Arrangements for the Visitation, which is intended to assist the local Church on her path of renewal, will be made in cooperation with the competent offices of the Roman Curia and the Irish Episcopal Conference. The details will be announced in due course.

I also propose that a nationwide Mission be held for all bishops, priests and religious. It is my hope that, by drawing on the expertise of experienced preachers and retreat-givers from Ireland and from elsewhere, and by exploring anew the conciliar documents, the liturgical rites of ordination and profession, and recent pontifical teaching, you will come to a more profound appreciation of your respective vocations, so as to rediscover the roots of your faith in Jesus Christ and to drink deeply from the springs of living water that he offers you through his Church.

In this Year for Priests, I commend to you most particularly the figure of Saint John Mary Vianney, who had such a rich understanding of the mystery of the priesthood. "The priest", he wrote, "holds the key to the treasures of heaven: it is he who opens the door: he is the steward of the good Lord; the administrator of his goods." The Curé d'Ars understood well how greatly blessed a community is when served by a good and holy priest: "A good shepherd, a pastor after God's heart, is the greatest treasure which the good Lord can grant to a parish, and one of the most precious gifts of divine mercy." Through the intercession of Saint John Mary Vianney, may the priesthood in Ireland be revitalized, and may the whole Church in Ireland grow in appreciation for the great gift of the priestly ministry.

I take this opportunity to thank in anticipation all those who will be involved in the work of organizing the Apostolic Visitation and the Mission, as well as the many men and women throughout Ireland already working for the safety of children in church environments. Since the time when the gravity and extent of the problem of child sexual abuse in Catholic institutions first began to be fully grasped, the Church has done an immense amount of work in many parts of the world in order to address and remedy it. While no effort should be spared in improving and updating existing procedures, I am encouraged by the fact that the current safeguarding practices adopted by local Churches are being seen, in some parts of the world, as a model for other institutions to follow.

I wish to conclude this Letter with a special Prayer for the Church in Ireland, which I send to you with the care of a father for his children and with the affection of a fellow Christian, scandalized and hurt by what has occurred in our beloved Church. As you make use of this prayer in your families, parishes and communities, may the Blessed Virgin Mary protect and guide each of you to a closer union with her Son, crucified and risen. With great affection and unswerving confidence in God's promises, I cordially impart to all of you my Apostolic Blessing as a pledge of strength and peace in the Lord.

From the Vatican, 19 March 2010, on the Solemnity of Saint Joseph

BENEDICTUS PP. XVI

http://www.guardian.co.uk/world/2010/mar/20/full-text-popes-letter-ireland




Nettisanomat keskiviikko 2010-03-17 - N:o 1112 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen
Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! - Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue!

Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!

Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue!











Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia.

Perjantai 2010-03-12 klo 18:47.
Ruotsin TV4 on lähettänyt koko päivän suoraa Dohan MM-kilpailuista. Jossain vaiheessa ryhdyn seuraamaan niitä. Lopuksi esitetään katsaus päivän tapahtumista. Vuosia maailman paras seiväshyppääjä Jelena Isinbajeva on pudottanut juuri 2 kertaa karsintakilpailussa aloituskorkeudestaan 455. Hän siirtyy pyytämään katsomon reunalta apua valmentajaltaan, joka antaa muutakin kuin teknisiä neuvoja. Näin kommentoivat reportterit asiaa kun valmentaja hivelee valmennettavansa käsiä.
18:48
Kolmannella yrityksellä rima jää paikoilleen ja urkeilija hymyilee, ei itke.
18:52
Kisojen avajaiset alkavat vasta ensimmäisen kilpailupäivän päättyessä, joista TV4 lähettää hetken kuvia.

Perjantai 2010-03-12 klo 19.10
MTV3:n Seitsemän uutisissa Supon apulaispäällikkö Petri Knape on Korkeimman hallinto-oikeuden istunnossa selostamassa sitä, miksi Supo ei julkaise Nelosen toimittaja Susanne Reinbothin pyynnöstä huolimatta, asiakirjojen julkisuus, Tiitisen listan sisältöä. Aikaisemmin Ilta-Sanomat on vihjannut vuosia sitten siellä mahdollisesti olevan Ulf Sundqvistin ja Matti Ahteen nimet. Paavo Lipponenkin voi olla mukana joukossa, ainakin siitä päätellen, että Sdp:n Mauno Koivisto on sen piilottanut aikoinaan Supon kassakaappiin. Knape ei anna lehdistölle lausuntoja, koska asia on KHO:n päätettävissä muutaman kuukauden kuluessa.

Lauantai 2010-03-13 klo 11:29
TV1 lähettää suoraa kuvaa Säätytalolta Helsingistä. jossa pidetään parhaillaan Talvisodan päättymisen 70-vuotispäivänä juhlatilaisuutta. Puhujana näyttää olevan Ohto Mannisen näköinen mies, toivottavasti näkökuva on oikea. Talo ja sali on remontoitu komeaksi. Aikoinaan ennen remonttia pidimme siellä useita työpaikan kokouksia kun pomolla, Tieteellisten kirjastojen atk-yksikön johtajalla, Seppo Vuorisella, oli silmää käyttää hyväkseen vanhoja arvokkaita tiloja. Täällä muuten pidettiin myös sotasyyllisyysoikeudenkäynti, joiden tuomioiden purkamista nyt vaaditaan tai ainakin esitetään. Pääministeri Martti Vanhasen mielestä kunniaa ei tarvitse palauttaa, koska sitä ei koskaan ole poisotettukaan. Onhan sekin selitys, mutta väärä epäoikeudenmukainen tuomio jää sitten voimaan. Onko sekään oikein? Olen muuten puristanut yhden tuomitun kättä, kun vielä 60-luvun alussa Helsingin yliopiston rehtorina ollut Edvin Linkomies toivotti kaikki uudet ylioppilaat kädestä pitäen yliopistoon. Meillä piti olla puku päällä ja ravatit kaulassa ja anekdoottina kerrottakoon, että Reijo Laatunen ja Pentti Saaritsa tulivat villapaidoissa ja ylivahtimestari piilotti heidät joukon taakse. Isäni osallistui Talvisotaan, tuli takaisin ja jatkosodan aikana synnyin.

Lauantai 2010-03-13 klo 14:07
MTV3 Maxilta tulee suoraa F1-aika-ajoista. Nopeimmat ovat Vettel, Alonso ja Massa. Red Bull ja Ferrarit. Rasmus-kissan mielenkiinto on kohdistunut lumisessa maisemassa piipahtaviin lintuihin. Suomen Heikki Kovalainen ei pärjännyt kovin hyvin Lotus-tallissa. Kimi Räikkönen on rallissa ja yrittää päästä maaliin jossakin kisassa. Eurosportin jossain viikkomakasiinissa kaivattiin Kimiä, jos oikein ymmärsin.

Lauantai 2010-03-13 klo 15:47- 15:56
Ruotsin SVT1 lähettää suoraa Holmenkollenin 50-kympiltä, jossa loppuratkaisut ovat käsillä. Kuningas kannustaa ja norjalainen Northug on loppukirissä vahvempoi, Italian Piller Cottrer tulee toiseksi ja lähes koko matkan vetänyt Ranskan Vitoz kolmanneksi. Suomen hiitäjät jäivät minuutteja kärjestä, jos edes maaliin tulivat.

Lauantai 2010-03-13 klo 17:46- 19:14
Ruotsin TV4 näyttää Allsvenskanin ensimmäisen ottelun Kalmar- Göteborg. Kenttä on vielä ruskea, mutta aika siedettävä, kuoppiakin on. Lumet ovat kentän reunoilla ja järvi on aivan valkoinen. Ensimmäisen maalin tehnyttä haastatellaan ja kun hän tekee vielä toisenkin maalin niin kamera löytää isän IFK:n, Göteborg, fanikatsomosta. Isä on tietenkin onnellinen, mutta hämillään kavereiden onnitteluista. IFK voitti 3-0, toivottavasti meni oikein. Maalivahti torjui rankkarin hienosti heittäytyessään oikealle, pallon tullessa keskelle, johon hän kuitenkin lennosta pystyi huitaisemaan ylemmän kätensä.

Sunnuntai 2010-03-14 klo 18:05-18:32.
Ruotsin TV4 näyttää suoraa kuvaa Dohan MM-kilpailuista monta tuntia. Kolmiloikka on jännittävä. 5 kierroksen jälkeen toisena oleva, 17.50, Ranskan Teddy Tamgho valmistautuu hyppyynsä. Kisaa johtaa tässä vaiheessa Kuuban Yoandris Betanzos, 17.69. Tamgho ottaa hirmuisen kiihdytyksen, ponnistus osuu kohdalleen, ensimmäiset loikat näyttävät normaaleilta, kolmaskin tavanomaiselta melkein loppuun saakka, tulokseksi näyttää tulevan korkeintaan 17.60. Aivan loppuvaiheessa jo lähellä maata, vauhti on pysynyt lennokkaana, Tangho luikertaa ensin oikean jalkansa muutaman kymmenen senttiä eteenpäin ja saa vasemman vielä mukaan, niin, että hän töksähtää kasaan tasajalkaa, vauhti riittää siihen että hän kaataa kylkensä sivulle niin. ettei hyppy lyhene, vauhti riittää niin, että hän suorastaan hyppää pois alastulopaikalta juoksuradalle. Tv-toimittajat huomaavat heti maailmanennätysrajan ylittymisen. Tangho ryntää kentän reunalle odottamaan tulosta tajuten itsekin, että hyppy oli todella tosi pitkä. Tulos räjähtää ruutuun: 17.90. Ruotsin Christian Olssonin jaettu maailmanennätys jää historiaan. Olsson sijoittuu tässä kilpailussa neljänneksi hiukan loukattuaan jalkaansa. Kuubalaisella on vielä yritys käyttämättä. Ranskalainen juoksee ympäri kenttää ja katsomossa halataan. Naisten palkintojenjaon ajaksi Tamgho hiukan hiljentyy ja jatkaa sitten kirmailuaan. Kuubalainen ei paranna tulostaan. TV4:n haastattelussa Tamgho sanoo, että 29 sentin parannusta, ja kilpailun voittamista hän piti mahdollisena ja päätti yrittää hirmuista loikkaa. Tangho antaa vieressä hymyilevälle kuubalaiselle kiitoksensa kirittämisestä, eikä kuubalainenkan niin kovin surulliselta näyttänyt, olihan Tanghon hyppy kuitenkin 21 senttiä pitempi. Kaksi ensimmäistä kuvaa ovat suoraa, loput hypyn kelausta uudelleen ja uudelleen lähetyksen aikana.

Maanantai 2010-03-15 klo 10:24.
SUB Junior. Myyrä joka arkiaamu. Tässä jaksossa myyrä löytää matkaradion ja ihmettelee sitä. Tsekkiläinen lastensarja, Zdenek Miller, vuosi ehkä 1969. Kuvan nimeksi sopisi nykyaikaan sovitettuna. ”Mediamaksun ihmettelyä”.

Maanantai 2010-03-15 klo 10:24.
MTV3:ssa niin kuin muissakin kaupallisissa kanavissa on näitä tietokilpailuiksi naamioituneita arpajaisia, joihin mikään laki ei pure ja joihin ei mitään lakia saada aikaiseksi. Lainsäätäjän laiskuus ja avuttomuus on säälittävää, mutta tietenkin helppoa. Samaa sukua kuin pikavippitouhu köyhien ihmisten, miksei rikkaidenkin armotonta ryöstämistä, kun tähän vapaaseen markkinatalouteen kuuluu tyhmien höynäytys. Pikavipit saataisiin kuriin aivan yksinkertaisesti: Määriteltäisiin maksimi paljonko korot ja kulut yhteensä saavat korkeintaan olla, esim. pääoman verran, siis 100% ja perintäkulut esim. 50 %. Ja se siitä. Nyt ryöstö voi johtaa kymmenkertaisiin korotuksiin lyhyessä ajassa. Mieleen on jäänyt Aftonbladetista ilmoitus tai juttu, jossa esim. (summat eivät ole muistissa tarkasti) vippiyhtiö lainaa 200 kruunua ja takaisin tarvitsee maksaa vain 100 kruunua. Äkkiseltään tuntuu huonolta liikeidealta, mutta ei se sitä ole. Tulonmuodostus rakennetaan perintäkulujen varaan! Jotenkin näin se meni ehkä vuosi sitten. Nykyistä käytäntöä en tiedä, enkä sitä onko naapurissa puututtu asiaan sen paremmin kuin täällä.
Niin nyt kysyttiin Mikä on Suomen kansallislaulu? Viestin hinta 1,80 euroa, jolla sitten pääsee eteenpäin ja varmaankin siellä sitten uudestaan jotakin saa maksaa, en ole aivan varma, mutta tämä tietokilpailu, ei siis arpajaiset ratkeaa sen hyväksi, joka nopeimmin vastaa esitettyihin lisäkysymyksiin. Käytössä on poliisin tarkastama ajanottolaitteisto, joka antaa tuloksen kymmenestuhannesosasekunnin tarkkuudella, joka mitataan jostakin. Eri operaattoreiden nopeuksia ei kerrota, mutta pääasia on tietenkin, että viranomaiset sisäministeriössä, ministeri Anne Holmlundin alaiset, ovat hyväksyneet tämän mittaustavan. Näin sen jotenkin täytyy mennä koska sattumalla ei saa olla mitään osuutta asiaan. Lotossa sentään kaikki kupongit ovat samalla viivalla on ne sitten palautettu ja rekisteröity sydänmailla tai jossakin kaukana korvessa.
Niin mikä on Suomen kansallislaulu. Vastaa, viestin hinta on 1,80, niin saat jatkokysymyksiä ja voit voittaa jotakin. Kyllä kai nyt sentään joku voittaa. Ehkä tämä sentään tarkastetaan jotenkin.

Maanantai 2010-03-15 klo 17:04.
Ylen Viiden uutiset: Urpo Leppänen 1944-2010. SMP:n entinen puoluesihteeri ja perussuomalaiset-nimen keksinyt kansanedustaja ja ministeri on siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Leppänen oli se ministeri, jonka tuloksena nuorten työllistämislaki sai nimensä. Seuraavan hallituksen työministeri Ilkka Kanerva sitten esitteli lain kumoamisen ja sen jälkeen nuoret ja vanhat työttömät ovat olleet tuuliajolla. Suurin virhe koko touhussa on pelkkä kouluttaminen, kun tarvittaisiin työpaikkoja niin kuin Leppäsen laissa määrättiin kunnille velvoite ottamaan nuoria töihin. Eihän sitä kunnat noudattaneet, mutta sehän olikin sitten, lain noudattamatta jättäminen, poliittinen tahto, maan tulevaisuuden halventaminen.

Maanantai 2010-03-15 klo 19:52.
FST5-uutisissa niin kuin tietenkin kaikissa uutisissa saimme katsoa sitä kuinka David Beckham tuli Suomeen akillesleikkaukseen. Turussa oli paljon onnellisia, jotka näkivät vilauksen tästä mestarillisesta oikeasta laitahyökkääjästä, jonka syötöt maalille olivat, toivottavasti vielä tulevaisuudessa ovat, upeita liikkuvaan palloon potkaistuja. Tätä taitoa en kyllä muilla ole nähnyt. Tässä eräs paikalle tullut. Roni Rekola: ”Ajoimme tänne kavereiden kanssa 10 kilometriä nähdäksemme Beckhamin.”

Maanantai 2010-03-15 klo 20:12
Ylen MOT kertoo SISU:n alasajosta ja hiipumisesta. Sisuun sijoittanut ryhmä on jo saanut takaisin sijoittamansa 2 miljoonaa euroa. Kaikki on ulkoistettu. Jotain on vielä jäljellä lihoiksi pantavaksi. Valtion edustaja finanssineuvos Markku Tapio.on joutunut kameran eteen selostamaan tätä yhtä valtion omaisuuden hävittämistä. Hän on tehnyt työtä käskettyä, koska hävittämiseen on ollut poliittinen tahto. Onko siellä sitten ollut Ahon hallitusta ja Lipposen hallitusta, nyt myös Vanhasen, se ei oikein selviä. Tämä finanssineuvos kuuluu siihen samaan sarjaan kuin esim. korkean aseman saavuttanut lainsäädäntöneuvos Pekka Laajanen, joka täysin törkeästi puolusteli valtion toimia ja esim. myös sitä, että Helsingin Osakepankin, vai oliko se Osuuspankin sotku jätettiin selvittämättä valtion vakuusrahastossa. Temppu oli ovela. Asiaa ei kirjattu mihinkään, niin mitään väärää ja virhettä tai korvausvelvollisuutta ei voinut siis tapahtuakaan. Finanssineuvos Tapio on muuten se löperö virkamies, jonka vastuulla oli Fortumin optioiden vahtiminen. Helsingin Sanomissa aikoinaan luki, että optioissa oli alun perin leikkuri, siis vuoden palkkaa vastaava leikkuri, mutta pankkiiriliike, joka optio-ohjelman junaili, onnistui loppuvaiheessa jättämään sen leikkurin pois, eikä Tapio eikä kukaan muukaan huomannut tai tahtonut huomata sitä. Asia tuli vasta esille kun oli liian myöhäistä. Öykkäri-psykopaatti Mikael Lilius nappasi 30 miljoonaa euroa optioita, siis palkan lisäksi, ja kaikenlaiset ylemmät ja hiukan alemmatkin johtajat sitten yhteensä ainakin saman verran. Koska mitään lukuja ei julkisuudessa ole näkynyt heitetään nyt jotakin. 100 miljoonaa euroa on finanssineuvos Tapio tullut maksamaan Suomelle ja palkkiona on virka säilynyt ja palkka noussut. Oma lukunsa ovat sitten Björn Wahlroos ja Antti Herlin, joille valtio lahjoitti omaisuuttaan, tietenkin laillisesti, runsain verroin tätäkin enemmän. Partek-kaupasta ministereinä päättivät Paavo Lipponen ja Sinikka Mönkäre, joka myös sai palkkioviran RAY:n pomoksi. Siellä hän nyt kiusaa suomalaisia peliriippuvia mitä kekseliäimmillä tempuillaan. Nuorten ikärajankin nosto kestää useita vuosia, kun järjestelmien päivittäminen on niin hidasta. Ja ministeriö uskoo. Onko sn nyt sitten Paula Risikko vai Liisa Hyssälä, jonka toimialaan tämäkin uskominen kuuluu.

Tiistai 2010-03-15 klo 07:44.
Isä vetää stiigassa istuvaa poikaansa päiväkotiin kirpeänä pakkasaamuna. Kuva postilaatikolla käydessä.

Tiistai 2010-03-15 klo 10:06.
BBC World LIVE Jerusalem 10:06 Local JERUSALEM CLASHES Police fire teargas to disperse crowds.

Tiistai 2010-03-15 klo 10:07.
Rasmus-kissa.

Tiistai 2010-03-15 klo 10:27
SUB Junior. Kissan lempiohjelma. Myyrä on onnellinen kun on saanut kirkkaan tähden paikalleen, kuunsirpin kyydissä, karanneen tähden tilalle.

Tiistai 2010-03-15 klo 10:28
SUB Junior. Konec. Loppu. Isommassa kuvassa on peilikuvakin aistittavissa.

Pertti Manninen. Teksti valmistui lopulliseen muotoonsa perjantaina 2010-03-19 klo 18:52.

Lauantai-aamusta tiistai-aamuun. Lehtiä.
Keskisuomalainen: Nyt riitti tv-poliisin työ.



Juhani Saarinen: Uusi WinCapita uhmaa sijoittamisen lainalaisuuksia.



Esa Mutanen: Vanhanen myrskyää maitolasissa.



Lasse Kangas: Vaalijärjestelmä ja kansa.

Keskisuomalainen: Nyt riitti tv-poliisin työ. Keskisuomalainen. Torstai 2010-03-09. Kuva lauantaina 2010-03-13 klo 08:46. Pertti Manninen.
Juhani Saarinen: Uusi WinCapita uhmaa sijoittamisen lainalaisuuksia. Helsingin Sanomat. Uutisanalyysi. Maanantai 2010-03-15. Kuva tiistaina 2010-03-16 klo 08:46. Pertti Manninen.
Esa Mutanen: Vanhanen myrskyää maitolasissa. Keskisuomalainen. Mielipiteet. Maanantai 2010-03-15. Kuva tiistaina 2010-03-16 klo 08:48. Pertti Manninen.
Lasse Kangas: Vaalijärjestelmä ja kansa. Keskisuomalainen. Nimellä. Tiistai 2010-03-16. Kuva tiistaina 2010-03-16 klo 08:49. Pertti Manninen.


Nettisanomat tiistai 2010-03-16 - N:o 1111 - search ‘beckham’
Nettisanomat perjantai 2010-03-12 - N:o 1110 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue!

Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!

Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus - Kuinka media uutisoi Wincapita kokouksen
"Jelena Isinbajeva hakee ja saa valmentajaltaan muutakin kuin teknisiä neuvoja pudotettuaan kaksi kertaa riman aloituskorkeudesta 455 tänään Dohan MM-kisoissa."

Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus

Tänään on perjantai 2010-03-12 klo 13:15.
Wincapita. Pääkirjoitus.

Viime heinäkuun lopulla törmäsin Peurungan, Keski-Suomessa Laukaassa olevan kylpylän, uintireissulla ihmisjoukkoon, joka sitten myöhemmin osoittautui Wincapita-kokoukseksi ja tapaamiseksi.

Kirjoitin illemmalla lyhyen selostuksen muutaman kuvan kanssa.

Tunnelmaa en tietenkään kokenut, uintiaika loppui ennen kokousta, joka oli suljettu. Tilanne oli kuitenkin hiukan samanlainen kun kymmeniä vuosia aikaisemmin käytin poikiani Helsingin uimastadionilla. Palatessamme silloisen Messuhallin, nykyisen Kisahallin kentällä, oli valtava teltta ja kovaääniset kuuluivat ulkopuolellekin.

Pakkohan sisälle oli kurkistaa, ja niin sitten näin Niilo Yli-Vainion ja myös parannuskaadot, kun rivissä seisseet kaatuivat taakse tulleiden avustajien käsivarsille. Tilaisuudesta muistan yhdet Yli-Vainion sanat hyvin. ”Nämä ovat sairaita ihmisiä, eikä heitä saa pilkata”. Tämä puhe oli tietenkin suunnattu lukuisalle uteliaiden joukolle, jotka käyttäytyivätkin asiallisesti, häiriötä tekemättä, ihmetellen, niin kuin minä ja pojat.

Yli-Vainio ei ollut koko ajan puhumassa, välillä puhui nuori valkopaitainen mies, jonka mielessäni kutsuin oppipojaksi. Teltan reunoilla oli intiimejä nurkkauksia verhojen takana, joissa sai ilmeisesti yksityistä esirukousta. Kasetteja myytiin ovilla. Aikamme seurattuamme lähdimme pois ja jatkoimme matkaamme. Olimme hiukan aistineet kokouksen henkeä.

Samanlaiset siistit valkopaitaiset pukumiehet olivat Peurungan ovillakin tarkastamassa sisään tulijoita Wincapitan kokoukseen..

Muutamaa päivää myöhemmin perustin wincapita.fi-lehden, johon ajattelin tulevaisuudessa kerätä aineistoa tästä jättimäisestä ilmiöstä, johon minulla ei ollut muuta yhteyttä kuin julkisuudessa kerrotut asiat.

Odotin oikeudenkäyntien alkamista. Välillä luin kuinka joku oli pidätetty Thaimaassa, tuotu Suomeen. Päätekijä virui vankilassa, siis epäilty päätekijä, kaiken kaikkiaan lähes vuoden (Kailajärvi).

Alusta lähtien ajattelin niin, että rikosta, ei ole tapahtunut ennen kuin sen on osoitettu tapahtuneen, syyllisiä ei ole ennen kuin syyllisyys on todettu ja niin edelleen.

Lisäksi oikeuslaitoksesta voi tulla minkälaisia tuomioita tahansa, ts. tuomion mukaan syyllisiä, Jumalan edessä syyttömiä, mehän emme voi asiaa täällä alamaailmassa tietää.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuinkin on oikonut Suomen lainvoimaisia päätöksiä. Täytyy vain toivoa, että tässä todella etsitään totuutta, eikä ennakkoluulot tuomitse rikollisiksi sellaisia jotka ovat toimineet lakien mukaan.

Tiettävästi osa, suurikin, on hävittänyt rahansa. Jos se ei ole tapahtunut rikoksen seurauksena, niin vain on käynyt, se on surullista mutta kuuluu tähän meidän aikaamme ja maahamme.

”Elämä on taloutta”. Joku vuosi sitten lanseeraamani otsikko jollekin vuosikertomukselle.

Wincapita sitten yllätti. Perustettiin osakeyhtiö, järjestettiin kokous, jossa oli lehtitietojen mukaan pari tuhatta osanottajaa. valuuttakauppa-automaattia tai jotakin sellaista rakennetaan. Aika näyttää miten se jatkuu ja tässä lähiviikkoina alkavat oikeudenkäynnit, joten seuraamista riittää tässä ”suomalaiseen elämänmenoon kuuluvassa tarinassa”. Ilmeisesti Timo Harakan keksimä otsikko.

Tänään lähtiessäni kävin lukemassa Uutta Suomea, siis netissä. Siellä tämä uusii yhtiö vastaa kymmeneen kysymykseen, johon jutun loppuun etsin linkin.

Wincapita-fi-lehdelle riittää kyllä aihetta käsittämään tätä ilmiötä, johon innostus syntyi siellä Peurungan käytävässä viime kesänä.

Pertti Manninen.
wincapita-fi-lehti perjantaina 12-03-2010 klo 13.45
Kahvila Rosannessa oikein kirkkaana päivänä, häikäisevänä, kun hanget ovat vielä valkoiset. Keski-Suomi. Laukaa. Keskustq. Laukaantie.

Linkit:

http://www.wincapita.fi/2009/07/25/etusivu.htm

http://www.uusisuomi.fi/raha/87245-wincapita-ampuu-takaisin-nain-%E2%80%9Drahakone%E2%80%9D-toimii


http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/mar/11/forbes-rich-list-top-ten-carlos-slim



http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/mar/11/forbes-rich-list-top-ten-carlos-slim



'Beckham'

The Guardian, Tuesday March 16 2010


http://browse.guardian.co.uk/search?search=beckham&No=0&sitesearch-radio=guardian&go-guardian=Search

search guardian.co.uk search user contributions search the web powered by google
‘beckham’ 14700 results
| (see also: David Beckham (Football), Victoria Beckham (Life and style)?) Football

Fabio Capello offers David Beckham role with England at World Cup
The Guardian, Tuesday March 16 2010
Dominic Fifield
Fabio Capello has taken the unprecedented step of inviting David Beckham to travel with the England squad to the World Cup finals this summer and stay with the team as a non-playing member of the party during the tournament in South Africa. Beckham's disappointment at being denied a fourth appearance at the World Cup finals by an achilles injury will be tempered slightly by th
Fabio Capello has taken the unprecedented step of inviting David Beckham to travel with the England squad to the World Cup finals (...)
Football

Adam Johnson has World Cup place in his sights after stunning goal
The Guardian, Tuesday March 16 2010
Louise Taylor
Adam Johnson has not abandoned hope of taking David Beckham's place on England's World Cup flight to South Africa this summer. The 22-year-old Manchester City winger, who arrrived for £7m from Middlesbrough in January, has shone for the England Under-21s and stepped off the bench to score City's stoppage-time equaliser in Sunday's 1-1 draw at Sunderland. "I'd love to think I
Adam Johnson has not abandoned hope of taking David Beckham's place on England's World Cup flight to South Africa (...)
Sport

England's options make David Beckham's cruel blow less destructive
The Guardian, Tuesday March 16 2010
Kevin McCarra
The loss of David Beckham is a blow, but it is one that ought to be felt most by the player himself. Although his persistence has been remarkable, that trait surely could not have kept him to the fore for all that much longer with England, even if he had dodged severe injury. His desire to continue, however, has never been in doubt. It was always a mistake to suppose that (...)
The loss of David Beckham is a blow, but it is one that ought to be (...)
Football

David Beckham 'recovering well' from surgery on injured achilles
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Associated Press
David Beckham is recovering well from surgery on his ruptured left achilles tendon and will start to walk on crutches in his first rehabilitation exercises later today, said the doctor who performed the operation. Sakari Orava said the 34-year-old is expected to be out of action for about six months after undergoing surgery in Turku, Finland. "These walking exercises are the f
David Beckham is recovering well from surgery on his ruptured left achilles tendon (...)
Football

David Beckham still part of LA Galaxy plans, says Bruce Arena
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Press Association
LA Galaxy's coach Bruce Arena insists David Beckham remains a key part of his plans and has pledged his support to the former England captain in his bid to make a full recovery from his ruptured left achilles tendon. "Injuries are an unfortunate part of our game and they are even more disappointing when they happen to a player who was so close to realising his dream of represe
LA Galaxy's coach Bruce Arena insists David Beckham remains a key part of his plans and has pledged his (...)
Books

Carol Ann Duffy's poem for David Beckham is an ode to enjoy
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Alison Flood
Who knows if it will cheer the tearful David Beckham up or not but I, for one, am full of joy at the news that Carol Ann Duffy has written a poem for the injured footballer. "This poem is written in sympathy for this part of his story and to draw a parallel with Achilles, who gave his name to Beckham's injury," the poet laureate told the Mirror, where her poem was published t
Who knows if it will cheer the tearful David Beckham up or not but I, for one, am full of joy (...)
Football

Those Were The Days My Friend; And Capello's Terry McDermott
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Scott Murray and Rob Bagchi
THERE USED TO BE A EUROPEAN COMPETITION OVER THEREBrian Clough's Nottingham Forest, the champions of England, are going from strength to strength in their adventures on the continent. After putting out the reigning European champions Liverpool in that famous tussle back in September, they cruised past AEK Athens in the second round and are well set to reach the semi-finals (...) Sport

Today in Sport - as it happened!
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Gregg Roughley, Katy Murrells and Evan Fanning
9.00am: Good morning and welcome to our daily sports news blog. Throughout the day we'll update this page with news, links and what's expected to happen in the hours ahead. Time permitting, we'll try to wade in below the line, answering your questions and comments. We'll let you know what's coming up after our morning meeting shortly, but in the meantime what of the news that
(...)meeting shortly, but in the meantime what of the news that David Beckham will miss the World Cup? Although he might not have clocked (...)
Football

A Good Day For Geraniums
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Simon Burnton
A FANTASTIC JOB 14 MONTHS AGOEarlier today Phil Brown was relieved of his managerial duties by Hull City and placed on gardening leave, leaving Brown "very disappointed" but his geraniums "delighted". Yet more proof of the fickleness of football's fates. Had Boaz Myhill pushed Denilson's shot away from goal, rather than straight back in front of it directly to the feet of Nick
(...)Taylor before uttering something very similar to Sky Sports News about David Beckham and England. "He's done a fantastic job," said Windass. (...)
Football

Tearful David Beckham sees World Cup dream dashed by Milan injury
The Guardian, Monday March 15 2010
Dominic Fifield
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World Cup finals are in tatters after the veteran midfielder ruptured an achilles tendon in Milan's 1-0 Serie A victory over Chievo last night, an injury that will rule him out for the season and could curtail his illustrious 18-year career. The 34-year-old pulled up in the centre circle under no pressure from
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World (...)

Football

A Good Day For Geraniums
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Simon Burnton
A FANTASTIC JOB 14 MONTHS AGOEarlier today Phil Brown was relieved of his managerial duties by Hull City and placed on gardening leave, leaving Brown "very disappointed" but his geraniums "delighted". Yet more proof of the fickleness of football's fates. Had Boaz Myhill pushed Denilson's shot away from goal, rather than straight back in front of it directly to the feet of Nick
(...)Taylor before uttering something very similar to Sky Sports News about David Beckham and England. "He's done a fantastic job," said Windass. (...)
Football

Tearful David Beckham sees World Cup dream dashed by Milan injury
The Guardian, Monday March 15 2010
Dominic Fifield
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World Cup finals are in tatters after the veteran midfielder ruptured an achilles tendon in Milan's 1-0 Serie A victory over Chievo last night, an injury that will rule him out for the season and could curtail his illustrious 18-year career. The 34-year-old pulled up in the centre circle under no pressure from
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World (...)
Football

Football: The highs and lows of David Beckham's career
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Gallery (20 pictures): 15 March 2010: As David Beckham arrives in Turku, Finland, for surgery on his ruptured Achilles - an injury which looks certain to exclude him for this summer's World Cup - Tim Wigmore looks back at the career of football's biggest (...) Football

Martin O'Neill says Aston Villa players can replace David Beckham
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
Martin O'Neill has said that Aston Villa's Ashley Young and Stewart Downing are capable of "playing very well indeed" on the right side of the England midfield, the position that might have been filled by David Beckham. Beckham is out of contention for a World Cup place after rupturing an achilles tendon while playing for Milan against Chievo yesterday. Villa's James Milner a
(...)the England midfield, the position that might have been filled by David Beckham. Beckham is out of contention for a World Cup place after (...)
Football

Serie A title race blown wide open as Inter take eye off the ball
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Paolo Bandini
"The fox is wounded," yelped Gazzetta dello Sport, and they weren't talking about Goldenballs. David Beckham's ruptured achilles represents a cruel blow for the player and perhaps also for England (then again, perhaps not) – but on a weekend like this it was never going to get top billing in Italy. As if a Ferrari one-two in the first grand prix of the season wasn't enough to (...)
(...)yelped Gazzetta dello Sport, and they weren't talking about Goldenballs. David Beckham's ruptured achilles represents a cruel blow for the player and (...)
Football

The moment David Beckham's World Cup dream was shattered
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Video (49sec): David Beckham is almost certain to miss the World Cup finals after tearing his achilles tendon playing for Milan
(...)yelped Gazzetta dello Sport, and they weren't talking about Goldenballs. David Beckham's ruptured achilles represents a cruel blow for the player and (...)
Football

Five things we learned from the Premier League this weekend
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Barney Ronay
Walcott will start at the World CupTheo Walcott is a strange footballer. In some ways he doesn't seem like a footballer at all, and not just because he has an air of quiet humility and seems unlikely ever to have a fight with a nightclub toilet attendant or let off a fire extinguisher during a guided tour of a hospice. There is also a gaucheness to his play. In a recent (...)
(...)World Cup because this weekend we learned both Aaron Lennon and David Beckham have tournament-threatening injuries. Plus, Fabio Capello likes Walcott for his (...)
Football

Adriano Galliani says David Beckham will be welcome back at Milan
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
David Beckham will be welcome back for a third spell at Milan next year, according to the club's vice-president, Adriano Galliani. The England midfielder is expected to miss the World Cup after rupturing his achilles tendon while playing against Chievo yesterday. Galliani said he expected the midfielder to be out for "five or six months". The 34-year-old is in his second loan
David Beckham will be welcome back for a third spell at Milan next (...)
Sport

Bangladesh v England - day four as it happened
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Rob Smyth
Preamble Morning. England resume on 131 for five, a lead of 434, after some clumsy declaration batting yesterday evening. I suppose they will bat on until their lead is 500, which would give them around five-and-a-half sessions to bowl Bangladesh out. Could a Bangladeshi batsman come of age and save the match by replicating Mike Atherton's epic 185 not out at Johannesburg in (...) Football

Surgeon rules out David Beckham's chances of making the World Cup
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Agencies
The surgeon who will operate on David Beckham's torn achilles tendon has written off the player's chances of making the World Cup in South Africa. The 34-year-old suffered the injury in Milan's 1-0 win over Chievo yesterday. He is due to arrive in Finland for surgery around noon today but has been warned it will take at least four months to fully recover, making it impossible
The surgeon who will operate on David Beckham's torn achilles tendon has written off the player's chances (...)

Football

Football transfer rumours: Gianluigi Buffon to Manchester City?
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Simon Burnton
Excuses, excuses, always excuses. Monday is never the Mill's favourite day. Even when David Beckham hasn't just suffered a career-threatening, World Cup ambition-destroying achilles injury the papers are full of nasty, irrelevant rubbish such as match reports, and sadly lacking in the true and genuine lifeblood of our nation's favourite sport, namely baseless gossip and idle (...)
(...)excuses. Monday is never the Mill's favourite day. Even when David Beckham hasn't just suffered a career-threatening, World Cup ambition-destroying (...)
Football

Liverpool v Portsmouth - as it happened
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Alan Gardner
Preamble: Evening people. Tonight Liverpool should be licking their lips at the prospect of taking candy from Portsmouth, the Premier League's bottom team and designated crisis club. And, whisper it quietly, it looks like Rafa Benítez may thinking the same, leaving out Lucas Leiva and the hearty endeavour of Dirk Kuyt in favour of £20m-man Alberto Aquilani and perenial (...) Football

United kiosk worker sacked for wearing green and gold scarf at Old Trafford
The Guardian, Monday March 15 2010
Owen Gibson and Adam Farnell
A student working part-time in an Old Trafford catering kiosk has become the latest individual connected with Manchester United to claim he has felt the strength of the club's backlash against protests targeting the Glazers. Jerry Vyse, a first-year anthropology student at Manchester University, said he bought a green and gold scarf outside the ground and wore it during his ha
(...)a potential takeover bid from the self-styled Red Knights, with David Beckham donning a green and gold scarf as he left the pitch (...)
Football

Fabio Capello says 'it looks like David Beckham is out of World Cup'
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
The England manager Fabio Capello has spoken to David Beckham and has said "it looks like he is out of the World Cup". England's most capped outfield player ruptured an achilles tendon while playing for Milan in a Serie A match against Chievo last night. "We have to wait for the results of the scan, but it looks like he is out of the World Cup," said the England manager. I sp
The England manager Fabio Capello has spoken to David Beckham and has said "it looks like he is out of the (...)
Football

Can we have some perspective please?
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Rob Smyth
England received a huge blow to their rapidly dwindling hopes of winning the World Cup yesterday, but it did not come in Milan. The news that Aaron Lennon, England's incumbent right-winger, is still "quite a way off" fitness after two months out with a groin injury is of significantly more relevance to such a necessarily cold figure as Fabio Capello than the admittedly very (...)
(...)figure as Fabio Capello than the admittedly very sad news that David Beckham will miss the World Cup after rupturing an achilles tendon while (...)
Football

Peter Taylor says England will miss David Beckham at World Cup
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
The former England manager Peter Taylor has said England will miss David Beckham's experience at the World Cup in South Africa this summer. Beckham, 34, ruptured an achilles tendon while playing for Milan against Chievo yesterday. He has flown to Finland for surgery but is expected to be out of the game for five months or more, thus missing the World Cup in June and July. Tay
The former England manager Peter Taylor has said England will miss David Beckham's experience at the World Cup in South Africa this summer. Beckham...
Football

Beckham as achilles: last act for football's golden boy
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Paul Hayward
Achilles was the most handsome of the Greeks who fought Troy, but he had a weakness. So, too, on Sunday night in Milan, not even the brand he has built around himself could protect David Beckham from the rupture in his heel that spells the end of his career as an elite footballer. Beckham the international sportsman probably passed into sepia when he pulled up lame for AC Mila
(...)not even the brand he has built around himself could protect David Beckham from the rupture in his heel that spells the end of (...)
Football

David Beckham aims for 'swift and full recovery' from achilles injury
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Martin Pengelly
The England midfielder David Beckham "hopes to make a swift and full recovery" from the ruptured achilles tendon he suffered while playing for Milan against Chievo yesterday, a statement on the player's website said. Beckham underwent surgery on his achilles in Finland earlier today, and his surgeon confirmed that the operation was a success. "So far everything is fine," Dr. S
The England midfielder David Beckham "hopes to make a swift and full recovery" from the ruptured (...)
Football

David Beckham's glittering career set for an unhappy ending
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
The Hollywood story of David Beckham looks to have reached an unhappy ending. The 34-year-old was seemingly heading for a fourth World Cup finals appearance after accumulating 115 caps but his hopes of sharing in success for England in South Africa this summer have been dashed. Behind acres of tabloid newsprint and obscured by celebrity obsession and vast wealth, Beckham's des
The Hollywood story of David Beckham looks to have reached an unhappy ending. The 34-year-old (...)
Football

Football Weekly: Beckham's World Cup over
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Audio (43m 36sec): David Beckham's career in doubt, and Phil Brown and Hull City part ways. Plus a preview of Chelsea v Internazionale; Liverpool on the brink; and how to cope with no (...)

Football

Did David Beckham deserve to go to the World Cup?
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Poll: Did Beckham's recent performances even merit a place in the squad? Football

David Beckham to miss World Cup after injuring Achilles tendon
guardian.co.uk, Sunday March 14 2010
Press Association
Fabio Capello has spoken to David Beckham to commiserate over the injury that will rule the former England captain out of this summer's World Cup. Beckham suffered a major Achilles injury during Milan's Serie A match with Chievo this evening, ending his hopes of featuring in a fourth World Cup for his country in South Africa this summer. Both Capello and his assistant, Franco
Fabio Capello has spoken to David Beckham to commiserate over the injury that will rule the former England (...)
Football

Sunderland v Manchester City - as it happened
guardian.co.uk, Sunday March 14 2010
Rob Bagchi
Rob will be here from 3.30pm. In the meantime read the opinion of the Sunderland chairman, Niall Quinn, on players' wages. He reckons it is time for clubs to get a grip on the amount of money they are spending on player wages. Quinn asks Premier League to control clubs' wage billsNiall Quinn, the Sunderland chairman, has called for the Premier League to restrain spending on pl Football

Saturday clockwatch – as it happened
guardian.co.uk, Saturday March 13 2010
Alan Gardner
Preamble: Hallo, hallo, hallo. Today's 3 o'clockers feature one title aspirant, five relegation candidates, three teams with their eyes on Europe and one comfy midtable outfit. Burnley and Bolton will be the loci of most of the afternoon's tension, where both teams will hope to put one over on their fellow strugglers, Wigan and Wolves. With just six points separating 13th and Business

Superdry fashion group to float at 500p
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Julia Finch
The man behind the fast-growing Superdry fashion label is set to bank nearly £80m when the company joins the stockmarket later this month. Julian Dunkerton, who started out in the fashion business with a market stall in Cheltenham, will also retain a 33% stake in the business, worth another £130m at the 500p flotation share price. The Superdry label, which specialises in st
(...)Superdry. The trademark orange label has won celebrity fans such as David Beckham and the actor Leonardo DiCaprio, even though Supergroup does not pay (...)
Football

Manchester United ban players from speaking about anti-Glazer movement
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Daniel Taylor
Manchester United are so concerned about the increasing success of the green-and-gold protests that the club have effectively forbidden Sir Alex Ferguson's players from speaking about it publicly and imposed a series of other measures aimed at counteracting the kind of publicity generated by David Beckham's endorsement of the campaign. Beckham's parting statement after United'
(...)other measures aimed at counteracting the kind of publicity generated by David Beckham's endorsement of the campaign. Beckham's parting statement after (...)
Football

David Moyes hopes US players' strike can prolong Landon Donovan's stay
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Press Association
David Moyes has not given up hope of keeping the United States captain Landon Donovan in a squad he maintains is the best he has ever had at the club. Moyes celebrates eight years as manager at Goodison Park next week frustrated that even in a campaign that has featured victories over both Chelsea and Manchester United in quick succession, there will be no major trophies. Eve
(...)was available in the way that AC Milan keep re-signing David Beckham." For now, Moyes must focus on trying to secure European football (...)
Sport

Alan Shearer
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Paul Doyle
Hello Alan. How are you? Good. Fine thanks. Say, who do you think will win the World Cup this summer? Think and hope are two different things. I hope England can win it obviously. If they keep Wayne Rooney fit they'll have a very good chance but I think my favourites for the tournament will be Spain. Should Fabio Capello take David Beckham? I would take him for his experien
(...)favourites for the tournament will be Spain. Should Fabio Capello take David Beckham? I would take him for his experience, I think he has (...)
Football

How ageing Milan were squeezed into submission by Manchester United
guardian.co.uk, Thursday March 11 2010
David Pleat
This was all too easy for Manchester United. If Leonardo's selection had given the impression that the visitors would show more of an athletic challenge than in the first leg, the opening half-hour dispelled that notion. The visitors' ageing pedestrians were knocked down by their hosts' energetic pressure. Milan actually enjoyed more of the ball in the first half but
(...)security but the winner was always the lone United frontman. David Beckham could not bolster Milan's challenge. United were sharper and closed (...)
Sport

Today in sport – live!
guardian.co.uk, Thursday March 11 2010
Martin Rose, Tom Davies and Sean Ingle
3.30pm: The new chairman of the World Professional Billiards and Snooker Association, Barry Hearn, has branded snooker players "lazy" and wants them to get off their backsides and get working. Not like plumbing, or being a spark or collecting the money from fruit machines in pubs mind, but basically playing more snooker than they do at the moment. "I'm going to set up a whole
(...)riding accident this morning. TD 1.15pm: Owen Gibson has blogged about Beckham's Wearing Of The Scarf, arguing that the former Manchester United (...)

"Beckham"

The Guardian, Tuesday March 16 2010

search guardian.co.uk search user contributions search the web powered by google
‘beckham’ 14700 results
| (see also: David Beckham (Football), Victoria Beckham (Life and style)?) Football

http://browse.guardian.co.uk/search?search=beckham&No=0&sitesearch-radio=guardian&go-guardian=Search


Arkisto.

Nettisanomat sunnuntaina 25.06.2006. Kuva. "Totinen hetki juuri ennen kentälle astumista. David Beckham."

25.06.2006 kesäkuun sunnuntaina klo 17.56. SVT2:n kuvasta Pertti Manninen ja TV:n luoma vääristymäraidoitus. Pelikentällä Englanti voitti Ecuadorin 1-0 Beckhamin kierteisellä muurin yli potkaisemalla alanurkkaan uponneella maalilla.
 

Nettisanomat torstai 2010-03-11 - N:o 1109 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - 300 metriä Vapaudenkatua. Kuvasarja

Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!

Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin maanantaina 2010-03-08. Tekstit - Edelliset tekstit

Kuva: "Tuija Brax, oikeusministeri. Vihr" ei pysty pidättämään itseensätyytyväisyyttään antaessaan vaalilainmuutoslausuntoa Ylelle. Kuva: Pertti Manninen tänään torstaina 2008-04-24.

Suomi ja Afganistan: Vaaleja siirretään, samassa veneessä ollaan.

Niinhän siinä nyt näyttää käyvän, että Suomen perustuslaki antaa myöten seuraavien eduskuntavaalien siirtämisen yhdellä kuukaudella. ”Oikeusministeri” Tuija Brax, tämä vihreän ajattelun helmi, kirkkaalla naamalla esittää television uutislähetyksessä, että päätös voidaan tehdä yksinkertaisella enemmistöllä. Perustuslaista hän ei puhu mitään, sillähän on jo pyyhitty moneen kertaan monesta paikasta.

Huvittavaa on, tai pikemminkin surullista, että valtamedia ei paheksu tätä ”vallankaappausta”, vaan hyssyttelee, esim. Helsingin Sanomat.

Tähän väliin aikaisempi teksti: Viikkosanomat. Pääkirjoitus keskiviikkona 2009-11-25 klo 16:17.

Vallankaappaus jonkun tekosyyn varjolla. Suomi oppi Afganistanista kuinka vaaleja siirretään.

Kahvilassa näkyy Iskelmä- kanavan kuvaa entisellä Harju & Pöntisellä. Alareunassa liukuu STT:n uutistekstejä ja mitä helvettiä. Eduskuntavaalit siirretään huhtikuulle! Tämän Matti Vanhasen hallituksen alhaisten temppujen sarja saa jatkoa. Tottakai vallantunnossaan eduskunta voi päättää asiasta, perustuslain säätämisjärjestyksessä, sillä edellisillä vaaleilla valittu eduskunta sai oikeuden, mandaatin, kuukautta lyhyemmäksi ajaksi. Kiireesti lasken, että 5/6 enemmistö tarvitaan. Näin ollen 33-34 edustajaa pystyisi kaatamaan lain jos perustuslakia noudatetaan.
Siitäkään ei voi olla kovin varma, kun eduskunta itse tulkitsee perustuskakia. Siis Sdp pystyisi kaatamaan esityksen, oppositon pienpuolueet yhdessä ainakin melkein jne.

Tämä ala-arvoinen oikeusministeri Tuija Brax nielee mitä tahansa keskustan ja kokoomuksen öykkäröintiä saadakseen vain olla hallituksessa. Parhaillaan hän valmistelee äänikynnyslakia, jolla valta sementoidaan nykyisille isoille puolueille, nykyiset pienetkin ovat vaarassa tippua, ainakin Rkp ja yhtäkkiä joku muukin, kunhan ei vihreät. Kuinka kauan tätä öykkäröintiä sallitaan, kuinka kauan valtamedia hyväksyy härskiydet? Turhia kysymyksiä, otetaanko nämä edes esille tältä kantilta.

Jos vaalien ajankohtaa halutaan muuttaa, niin se voidaan tehdä ainoastaan ei seuraavissa, vaan sitä seuraavissa vaaleissa.

Kyllä sivistyneessä maassa pitäisi sentään alamaisten vaalihetkellä tietää kuinka pitkäksi ajaksi valtakirja edustajille annetaan, siis normaalioloissa, sotatilanteessa tietenkin asia on toinen, ei sodan keskellä voida ruveta vaaleja järjestämään, silloin puolustetaan isänmaata, ei kai sentään tulevaisuudessa hyökätä.

Pääministeri Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen tekevät korskeudessaan alhaisen tempun suomalaisille, vaalikarjalle. Oppi-isää ei tarvitse kaukaa hakea, siellä se istuu keskellä puhemieskoroketta, silloin kun istuu, paskamaisia lakeja säädettäessä likaisen työn joutuu tekemään varapuhemies Seppo Kääriäinen. Niin tämä Sauli Niinistö esitti silloin kun Suomi oli EU:n puhenjohtajamaa, että vaalit pitäisi siirtää kesäkuuhun. Näin se jotenkin meni, mutta silloin oli sentään vielä jotain ryhtiä, ja ehdotus ammuttiin alas ja siitä luovuttiin vähin äänin. Niinistön omaan saavutusten luetteloon se ei ole jäänyt kummittelemaan, niinkuin ei edes Tobinin veron nauraminen päin naamaa ja sen esittäjien sättiminen. Varjele meitä tältäkin ketkulta, vaikka ihmeitä täytyy tapahtua että hänestä päästäisiin. Ei tarvitsisi mustamaalata, tuotaisiin esille, mitä hän on itse sanonut ja miten on toiminut.

Pääministeri Matti Vanhanen jää historiaan, ei lautakasoista, vaan tietenkin oikeudenkäynnistään ja siitä likaisten temppujen lukumääräennätyksestä, kun ne joskus esille otetaan. Nyt voidaan elää kuin banaanitasavallassa (jokainen käsittäköön sanonnan niinkuin tantoo).

Viikkosanomat. Pääkirjoitus keskiviikkona 2009-11-25 klo 16:17.

http://viikkosanomat.fi/2009/11/25/vallankaappaus-jonkun-tekosyyn-varjolla-suomi-oppi-afganistanista-kuinka-vaaleja-siirretaan/

Tänään sitten Uudesta Suomesta löytyi juttu, jossa hyvinkin voisi Afganistanin tilalle kirjoittaa Suomi. Sisältöhän on sama. Perustuslaki on paperia, niinkuin onkin.

Afganistanin vaalit siirretään syksyyn

Afganistanin vaalit siirretään syksyyn Julkaistu: 24.1.2010 Päivitetty: 24.1.2010

Kuva: EPA / All Over PressAfganistanin riippumaton vaalikomissio on siirtänyt tämän vuoden parlamenttivaalit keväästä syksyyn. Alun perin vaalit piti järjestää toukokuussa, mutta nyt uusi ajankohta on syyskuussa, kertovat afganistanilaiset viranomaislähteet.

Vaalien siirto on länsivaltojen mieleen, sillä ne haluavat lisäaikaa ennen vaaleja tehtäville uudistuksille. Uudistusten toivotaan estävän mahdollisen vaalivilpin. Afganistanissa viime vuonna järjestetyt presidentinvaalit kärsivät laajasta vilpistä.

Uutistoimisto Reutersin viranomaislähteen mukaan vaalien uuden ajankohdan taustalla olisi ennen kaikkea vaalien järjestämiseen tarvittavien varojen puute. Afganistanin perustuslain mukaan parlamenttivaalit olisi pitänyt järjestää keväällä.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/83061-afganistanin-vaalit-siirretaan-syksyyn

Rappiota surren, niin poliitikkojen kuin mediankin. Pertti Manninen. Viikkosanomat. Lauantaina 2010-03-07 klo 00:27



Höpinä jatkuu: Hallitus on kiinnostunut netissä äänestämisen kehittämisestä

”Hallitus on kiinnostunut netissä äänestämisen kehittämisestä”

Helsingin Sanomat
13.1.2010 18:59 | Päivitetty: 13.1.2010 19:45
STT

”Hallitus linjasi keskiviikkona iltakoulussaan, että tavoitteena on vaalihuoneistossa tapahtuvan sähköisen äänestyksen sijasta äänestäminen netissä. Sähköisen äänestämisen kehittämistä ei jatketa nykypohjalta. Jos nettiäänestämistä kokeillaan, se tapahtuu aikaisintaan vuoden 2016 kuntavaaleissa.

Ensin on joka tapauksessa ratkaistava muun muassa vaalisalaisuuden turvaamiseen liittyvät ongelmat.

Perinteisestä lippuäänestyksestä ei kuitenkaan luovuta, vaan se säilytetään vaihtoehtona. Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) piti ratkaistavia kysymyksiä ja otettavia riskejä melko isoina.

Norjan tulevaa kokeilua nettiäänestyksellä seurataan tarkoin. Sähköistä äänestämistä kokeiltiin vuoden 2008 kuntavaaleissa Karkkilassa, Kauniaisissa ja Vihdissä.

Vaalit jouduttiin viime syksynä uusimaan ongelmien takia. Hallitus päätyi nyt siihen, ettei kokeillusta mallista ole saatavissa sellaisia hyötyjä, jotka antaisivat aihetta jatkokehittelyyn.

Nettiäänestys sen sijaan voisi nostaa äänestysprosenttia.”

Kommentti

Valistunut arvaus on se, ettei vaalisalaisutta pystytä turvaamaan muulla tavalla kuin nykyisessä äänetysmenettelyssä.

Tämä höpinä nettiäänestyksestöä liittyy siihen kun, ei kehdata tunusta suoraan sähköisen äänestyksen möhläystä. Lisäksi kuin ohimennen oikeusministeri Tuija Brax välttyy valtakunnanoikeudelta, koska hän hyväksyi äänestysmallin, jossa kolme nministeriön virkamiestä voi murtaa vaalisalaisuuden, koska heillä on siihen vaadittavat sähköiset avaimet.

Siis selväkielellä. Äänestäjän henkilöllisyys voidaan yhdistää annettuun ääneen. Tällainen järjestelmä ei kestä mitään päivänvaloa, se on kaikkien lakien vastainen. Poliittinen oikeuskansleri ei ole huomaavinaan tätä ja on hiljaa. Ei korppi korpin silmäänokia, vaikka aihetta olisikin tämän kaikkien aikojen epäpätevimmän oikeusministerin kohdalla.

Tänään saimme lukea, että Ugandassa tapetaan todistajia ja tämä maailmanparantaja Braxin järjestämä näytösoikeudenkäynti saa yhä surullisimpia muotoja. Siinä sivussa Suomi tärveltyy. Niin pääministerin nimi on vielä Matti Vanhanen, joka ajoi Lex Nokiaa kuin käärmettä pyssyyn: ”Meidän ei tarvitse olla naiveja”- sanonnalla hän luonnehti Lex Nokian tarpeellisuutta, josta nimestä muuten Nokia ei tahdo ymmärrettävistä syistä ottaa kunniaa. Ei kai se sentään pelkästään Vanhasen ajatuksista syntynyt.

Nettiäänestys, pikemminkin jonkunlainen kansalaismielipiteen kuuleminen, sinänsä on ihan hyvä ajatus, kun otetaan tuloksia tarkastellessa esim 5 prosentin manipulointimahdollisuus huomioon. Vaaleissahan ei voi sallia yhtään manipulointia, siis äänestyslippua uurnan laitettaessa.

Toivottavasti ei nämä kokoukset ja konsultit tule kovin kalliiksi tällaisessa selvässä asiassa, jonka luulisi hoituvan myös virkatyönä kuulemisineen. Jouni Backman ei kai sentään enää ture kysymykseen, kai hallituksella sentään sen verran on itsesuojeluvaistoa.

Pertti Manninen, Viikkosanomat keskiviikkona 2010-01-13 klo 23:21

Tänään on torstai 11, maaliskuuta 2010.

Pitkä pääkirjoitus.
Aluksi motto aikaisemmasta kun sain langattoman yhteyden toimimaan.
Pääkirjoitus 19.06.2003. Pertti Manninen, nettisanomat.com.

”Tieto on samassa määrin onnen ja onnettomuuden, hyvien tekojen ja pirullisuuden väline. Tieto voi olla yksilön korkein, mutta myös tuhoisin elämänmuoto.”
Georg Henrik Wright. Ajatus ja julistus. 1955.

Tämä ylevä lause siivittäköön seuraavan tekstin.
Satunnaisesti mieleen tulevia otsikoita.

Vaalilaki.

Oikeusministeri Tuija Brax, tuo häikäilemätön sananselittäjä, sanoi jonkun lehden, HS (?), mukaan, että ”tässä uudessa vaalilaissa yksikään ääni ei mene hukkaan”.

Kysymys on siitä vääristymästä ja sen korjaamisesta, kun esimerkkinä ollut Pohjois-Karjalan vaalipiiri on niin pieni, että vihreiden äänet eivät riittäneet yhteenkään paikkaan ja äänet menivät hukkaan. Tätä korvaaman on tarkoitus muuttaa vaalilakia niin, että äänet olisivat menneet yhteiseen kassaan, ja monimutkaisten laskutoimitusten jälkeen esim. Helsingin vihreille tässä esimerkissä. Sdp vastustaa uudistusta ja ehdottaa pienten vaalipiirien suurentamista ja suurten pienentämistä, jolloin eduskuntapaikan saaminen tulisi tasapuolisemmaksi ja mitään lain muutosta, muuta, ei tarvittaisi.

Oikeusministeri Brax unohtaa, tarkoituksellisesti tietenkin sen, että aina ääniä menee hukkaan jos riittävää kannatusta ei ole. Hänen esittämässään järjestelmässä ääniä vasta menisikin hukkaan, kun muutosvaatimuksena on 3:n prosentin äänikynnys ja myös vaaliliittojen kieltäminen, jottei vaan kukaan uusi yrittäjä esim. senioripuolue, piraattipuolue, haistakaa paska koko valtiovalta-puolue, puhumattakaan pienistä kommunistipuolueista vahingossakaan pääsisi eduskuntaan.

Esimerkkinä, jos esim. 3 uutta ryhmää, ajatellaan, että vanhat tuon kynnyksen ylittäisivät, saisivat kukin 2 % äänistä, siis 6 prosenttia äänistä, jotain noin 150 000 ääntä menisi hukkaan. Jos vaalijärjestelmä olisi oikea 6 %:lla pitäisi saada 6 % paikoista, kahdesta sadasta siis 12!

Kirkkaalla naamalla Brax ajaa tällaista mallia ja kehtaa lisäksi esittää, että kun nämä ressukat eivät saaneet 3 % äänistä, niin jos saisivat kuitenkin 2 %, tämä korvattaisiin rahalla, siis rahalla!

Ei kansalaiset ole niin tyhmiä kuin Brax luulee, Brax tekikin työtä jonkunlaisena juoksulikkana isojen härskipuolueiden, kepun ja kokoomuksen suojeluksessa, koska tällaisten uudistusten perimmäinen tarkoitus on betonoida kansanvalta ja eduskunta nykyisille ryhmille, siis suorittaa jonkinlainen hiljainen vallankaappaus, tavoitteena pitkällä tähtäimellä on lennättää myös kielivähemmistö ulos eduskunnasta.

Media on mennyt lankaan kun se laskee, että isot puolueet menettäisivät ja keskikokoiset hyötyisivät, ei tämä ole kuin laskennallista todellisuutta, laskuissa on unohdettu uusien yrittäjien hukkaan menneet äänet, jolloin todellisuudessa isot eivät mitään menettäisi.

Varsinkaan valtaa eivät menetettäisi, samat koaliitiot syntyisivät joka tapauksessa, on nyt niitä paikkoja yksi tai kaksi vähemmän. Tämä on jätetty huomioimatta näissä laskelmissa, valtahan se on jota tavoitellaan.

Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat ovat hyväksyneet uudet ehdotukset ja kannattaneet niitä. Nämä Sanoma News Oy:n lehdet oivat häikäilemättömissä pääkirjoituksissaan unohtaneet aivan kuin yhteisen salaliiton tuloksena edellä mainitut asiat. Pääkirjoituksissa, joissa ikään kuin selostetaan tätä uutta oikeudenmukaisuutta, on unohdettu äänikynnyksen vaikutus ja vaaliliittojen kieltämisen vaikutus vaalitulokseen.

Jotenkin omituisesti vähätellään sdp:n esittämää vaalipiirijakoa, joka poistaisi tämän Pohjois-Karjala-tragedian ja -trauman.

Onneksi eilen Iltalehti, Almamedian lehti paljasti pääkirjoituksessaan aika tarkkaan mistä on kysymys: Lehden mukaan isot eivät oikeasti edes halua muutosta. Braxille on annettu Mission impossible, jota tämä sähköisen äänestyksen sekoilijaministeri käyttää hyväkseen esiintyessään jonkinlaisena oikeuden enkelinä. Aika kyllä riisuu siivet ja lopulta höyhenetkin, kyllä Brax tulee kynityksi maan rakoon, kunhan tämä huijaus lopulta paljastuu.

Tähän väliin netistä joitakin linkkejä, parin vuoden takaisia, uusimpia löytyy Viikkosanomat-blogista.

Ei edes linkki vaan koko kirjoitus:

Torstai 2008-04-24

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Oikeusministeri Tuija Brax perustelee vaalilainuudistusta vedoten Suomen perustuslain takaamaan (?) yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen. Jollei tätä nykyinen vaalilainsäädäntö takaakaan, mikäpä takaisi, niin ei sitä kuitenkaan iljettävän kirkkaalla ja onnellisella naamalla ja asenteella pidä mennä huonontamaankaan. Kaikki äänikynnykset halventavat demokratiaa. Jos jollain alueella (vaalipiirissä) syntyy kansanliike, joka saisi vaikkapa kolmanneksen sen vaalipiirin äänistä, niin pois pois eduskunnasta näitä sementoituneita ja dementoituneita puolueita kiusaamasta. Ja pienten ryhmien vaaliliitotkin pitäisi kieltää, kun ei muka tiedetä kenelle ääni menee. Kyllä äänestäjä tietää, ettei se ainakaan mene sinne, minne hän ei sitä suurin surminkaan halua. Että tällainen ”oikeusministeri” meillä nyt on jakamassa euforiassaan näitä lausuntoja.
Pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen. Torstai 2008-04-24.

Tähän oli sitten seuraavassa numerossa korjaus, että on esitetty myös vaalipiirikohtaista äänikynnystä. Näistä ei nyt kyllä ole ollut mitään puhetta Helsingin Sanomissa tai Ilta-Sanomissa, lukuvarauksin, siis ei ainakaan pääkirjoituksissa. Ne on tietenkin jätetty tarkoituksella pois, koska niiden pohtiminen paljastaisi juuri koko uudistuksen epädemokraattisuuden. Sanomissa osataan. Voi kai sanoa, että tällainen on päätoimittaja Janne Virkkusen viimeinen palvelus lukijoilleen, tiedon pimittäminen loppuun saakka, sillä tavalla. Netti kuitenkin kertoo tästä härskiydestä, jotenkin vielä luotetaan siihen, että emävalheet menevät läpi kansalaisilta. Voi olla että menevätkin, mutta häpeällistä on kuitenkin käyttää valta-asemaansa väärin ja jättää kirjoittamatta ja selostamatta asiaa kaikilta puolilta.

Jos sitten kansalaiset hyväksyvät asian niin mikäs siinä. Tiedonvälitys on toiminut.

Tähän lopuksi uudelleen Wrightin lause:

”Tieto on samassa määrin onnen ja onnettomuuden, hyvien tekojen ja pirullisuuden väline. Tieto voi olla yksilön korkein, mutta myös tuhoisin elämänmuoto.”

Georg Henrik Wright. Ajatus ja julistus. 1955.

Muistakin piti kertoa, mutta rupesi kylmäämään, takki on heitettävä niskaan ja pipo päähän, joten ehkä tämä asia tuli jotenkin käsiteltyä.

Eskon baarissa, jossa poikkeuksellisesti on joku asiaohjelmakanava päällä, puhutaan AKT:n lakosta, EK:n määräyksistä ja niin edelleen, musiikki ei soi, tartun Ilta-Sanomiin, Bisquit, ja eiliseen Aftonbladetiin joka tänään oli tullut tilauksesta R:lle, täytyy tsekata mitä naapurissa tapahtuu.

Klo on nyt 13:40 torstaina 2010-03-11.

Pertti Manninen. Nettisanomat pääkirjoitus.

Linkkeja nyt illalla torstaina 2010-03-11 klo 23;43.

Suomi ja Afganistan: Vaaleja siirretään, samassa veneessä ollaan.
http://viikkosanomat.fi/2010/03/06/suomi-ja-afganistan-vaaleja-siirretaan-samassa-veneessa-ollaan/

Höpinä jatkuu: Hallitus on kiinnostunut netissä äänestämisen kehittämisestä
http://viikkosanomat.fi/2010/01/13/hopina-jatkuu-hallitus-on-kiinnostunut-netissa-aanestamisen-kehittamisesta/


Vallankaappaus jonkun tekosyyn varjolla. Suomi oppi Afganistanista kuinka vaaleja siirretään.
http://viikkosanomat.fi/2009/11/25/vallankaappaus-jonkun-tekosyyn-varjolla-suomi-oppi-afganistanista-kuinka-vaaleja-siirretaan/

Vaalipäivän siirto = vallankaappaus. Sdp näyttää luopuneen suosiolla vallasta.
http://viikkosanomat.fi/2009/11/25/vaalipaivan-siirto-vallankaappaus-sdp-nayttaa-luopuneen-suosiolla-vallasta/

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!
http://www.nettisanomat.com/2008/04/24/etusivu.htm

Lauantai 2008-04-26 Muut lehdet. Äänikynnys uhkaa demokratiaa. Ville Hänninen. Mielipide. Helsingin Sanomat. Lauantai 2008-04-26.
Äänikynnys uhkaa demokratiaa.
http://www.nettisanomat.com/2008/04/26/etusivu.htm



Kuva: "Tuija Brax, oikeusministeri. Vihr" ei pysty pidättämään itseensätyytyväisyyttään antaessaan vaalilainmuutoslausuntoa Ylelle. Kuva: Pertti Manninen tänään torstaina 2008-04-24.


News World news Afghanistan

Britain to Hamid Karzai: you must talk to Taliban now
David Miliband issues plea as diplomats fear Afghanistan peace conference headed for failure

Julian Borger, diplomatic editor guardian.co.uk, Tuesday 9 March 2010 21.00 GMT
David Miliband with Hamid Karzai in 2008. Photograph: Shah Marai/AFP/Getty Images

Britain will tomorrow urge the Afghan government to put more effort into the pursuit of peace talks amid fears that the war could be prolonged – and more British lives lost – as a result of incompetence and lack of political will in Kabul.

A speech to be delivered in the US by the foreign secretary, David Miliband, will reflect growing anxiety in London that President Hamid Karzai's professed desire for a political solution has not been backed up by any serious planning or concrete proposals.

Unless more pressure is put on the Afghan government, some British officials predict that Karzai's proposed loya jirga, or grand peace council, due at the end of next month, will be little more than a PR stunt. "My argument today is that now is the time for the Afghans to pursue a political settlement with as much vigour and energy as we are pursuing the military and civilian effort," Miliband will say at the Massachusetts Institute of Technology, according to a text of the address seen by the Guardian.

British officials believe that significant Taliban leaders are ready to start talking about a political settlement in which they would sever ties with al-Qaida and put down weapons in return for a role in politics. But there is also concern that opportunities to open a preliminary dialogue are being lost, and that the conflict, which has already cost more than 270 British lives, is being intensified by Kabul's inefficiency and corruption. ...

http://www.guardian.co.uk/world/2010/mar/09/david-miliband-afghanistan-peace

News UK news Military

British soldiers killed in Afghanistan 'inadequately trained', coroner says
Unlawful killing verdict recorded for death of first British woman soldier to die in Afghanistan conflict and three colleagues

Steven Morris guardian.co.uk, Tuesday 9 March 2010 21.23 GMT Article history
Corporal Sarah Bryant, 26, who was the first female soldier to be killed in Afghanistan. Photograph: PA

Four soldiers who were killed when their Snatch LandRover was destroyed by a roadside bomb in Afghanistan were "inadequately trained" and poorly equipped when they died, the coroner at the inquest into their deaths said today.

Sarah Bryant, the first British woman soldier to be killed in the conflict, and three colleagues died while helping to mentor police in Helmand province when their vehicle triggered a huge improvised explosive device.

Their six-day inquest heard that their special forces unit was inadequately trained, had the wrong vehicles for the terrain they were working in and were having to deal with a shortage of metal detectors used to trace bombs.

The Wiltshire and Swindon coroner, David Masters, said he would be writing to the Ministry of Defence to try to ensure that such an incident was not repeated. He said he was concerned that the soldiers had been forced to use the lightly armoured Snatch Land Rovers, though their commanding officer had asked for a different kind of vehicle to be made available. ...

http://www.guardian.co.uk/uk/2010/mar/09/british-soldiers-afghanistan-inquest



Nettisanomat maanantai 2010-03-07 - N:o 1108 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - 300 metriä Vapaudenkatua. Kuvasarja

Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!

Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin maanantaina 2010-03-08. Tekstit - Edelliset tekstit




Nettisanomat lauantai 2010-03-06 - N:o 1107 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - 300 metriä Vapaudenkatua. Kuvasarja

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!

Tiedotus kadonneesta pojastamme Emil 20 v. Raasepori FINLAND - Information about our missing son Emil from Finland
Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi yhtiön perustamisen ja kokouskutsun ja hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin lauantaina 2010-03-06.
Nettisanomat torstai 2010-03-04 - N:o 1106 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Iltalehden Nato-kyselyn virhemarginaali 80. Lue!

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!
Muuta arkistosta: Harjun huminaa: funkkis-bensa-asema puretaan.
- Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan eron ja erorahan maksamisen todelliset syyt paljastumassa? - Kettunen liian kuumaa kamaa Keskisuomalaiselle? Etelän media, Helsingin Sanomat hätiin. Uutta tietoa: Pykälä poistettiin viime metreillä ja ajettiin vastustava kunnanhallituksen jäsen vessaan. Kunnanhallitus maksumieheksi? Poliisitutkintaa tarvitaan! - Hurjaa peliä Jyväskylässä. Kettusen erorahakäsittelyn oikeusistuimena Suomen vanhin asianajotoimisto. Sopimuksesta oli useita versioita ... Katso ja lue!

Tiedotus kadonneesta pojastamme Emil 20 v. Raasepori FINLAND - Information about our missing son Emil from Finland
300 metriä Vapaudenkatua torstaina iltapäivällä helmikuun lopussa 2010. Keski-Suomi. Jyväskylä.

300 metriä Vapaudenkatua torstaina iltapäivällä helmikuun lopussa 2010. Keski-Suomi. Jyväskylä.
Kuvat Pertti Manninen torstaina 25-02-2010 klo 16:03 - 16:06 päinvastaisessa järjestyksessä. Nimet: Puisto - Kaupunginkirjasto - Talon ovi - Lastenvaunut - Kirkko - Valtiontalo - Ihmiset pysäkillä - Forum - Asemakatu - Matkalaukku. Isonna kuvat!

Samassa paikassa 1999 (4 kuvaa): :
Kuvakertomus 24 kuvaa kaupungin aamussa. Aurinkoisena kesäaamuna kaupunki herää valoisasta unestaan. http://www.nettisanomat.com/galleria/uudet/1999/aamukuva/n997aamukuvakertomus.htm

Samassa paikassa 1999 ja 2003 (2 kuvaa):
Torstaina 26.02.2004. Ennen ja nyt. Entä tulevaisuudessa?
Jyväskylän uljaan konserttitalosuunnitelman alta purettiin tämä funkkishuoltoasema, vaikkei ole mitään tietoa rakennetaanko konserttitaloa tälle paikalle. Purkupäätös lienee ollut laiton, koska uusia hyväksyttyjä rakennuslupia ei ole. Keskisuomalainen-lehdellä olisi resursseja selvittää tämäkin mahdollinen laittomuus, jollaisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettunen lienee syyllistynyt. Vai onko niin, että Jyväskylän imago ei kestä sotkujen selvittämistä. Kaupunginjohtajan kuuluisan erorahapäätöksen yksimielisyyskin olisi poliisitutkimusten paikka, koska tiettävästi eräs kaupunginhallituksen jäsen pakotettiin lähtemään pois päättämästä, jotta kokoukseen saatiin erorahan hyväksyvä jäsen. Menoa ihmetellen. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Kuvat kesältä 1999 ja talvelta 2003. http://www.nettisanomat.com/2004/02/26/etusivu.htm

Muuta: Harjun huminaa: funkkis-bensa-asema puretaan. http://www.nettisanomat.com/2000/06/01/funkis.htm
Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan eron ja erorahan maksamisen todelliset syyt paljastumassa? http://www.nettisanomat.com/2009/09/01/etusivu.htm
Kettunen liian kuumaa kamaa Keskisuomalaiselle? Etelän media, Helsingin Sanomat hätiin. Uutta tietoa: Pykälä poistettiin viime metreillä ja ajettiin vastustava kunnanhallituksen jäsen vessaan. Kunnanhallitus maksumieheksi? Poliisitutkintaa tarvitaan!
http://www.nettisanomat.com/2009/11/03/etusivu.htm
Hurjaa peliä Jyväskylässä. Kettusen erorahakäsittelyn oikeusistuimena Suomen vanhin asianajotoimisto. Sopimuksesta oli useita versioita ... http://www.nettisanomat.com/2009/11/05/etusivu.htm

Nettisanomat tiistaina 2009-11-03. Pääkirjoitus.
Kettunen liian kuumaa kamaa Keskisuomalaiselle?

Tänään Keskisuomalainen-lehti keskittyy muihin asioihin ja miettii yhden päivän mitä ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettusen erorahasta voisi kirjoittaa. Tiedonvälityksen tänään hoitaa siis "Etelän media", Helsingin Sanomat kahdessa kirjoituksessaan: "Kaupunginjohtajan eroraha palaa taas Jyväskylän päättäjien käsiin. Kaupunki haki asiantuntemusta helsinkiläisestä asianajotoimistosta" ja "Painostus ylitti kokoomusedustajan sietokyvyn. Anita Saraste-Kautto jäi kaupunginhallituksessa yksin".

Keskisuomalainen, joka alusta alkaen tiesi menon sisällön, mutta ei kertonut siitä lukijoilleen, ansaitsee Tiedonpimittämispalkinnon. Silloisen menon takuumies oli päätoimittaja Erkki Laatikainen, mutta nyt uusi päätoinittaja Pekka Mervola näyttää jatkavan samaa menoa tai oikeammin alistua siihen, mitä bisneseliitti vaatii. Tottakai (?) asiasta huomenna kirjoitetaan, kun on harkittu mihin suuntaan käsistä riistäytynyttä erorahaa vielä yritettäisiin ohjata. Julkisuus on parasta valvontaa myös keskisuomalaisessa tiedotusmonopolissa.

Nyt kun vuosien takaisesta sotkusta, johon myös nykyinen ministeri Henna Virkkunen (kok) on sekaantunut korviaan myöten, alkaa tihkua uutta tietoa myös kansalaisille, luulisi, että sotku avattaisiin ja kerrottaisiin kokonaan, jotta se lopulta loppuisi. Tämä meno muistuttaa aika paljon pääministeri Matti Vanhasen lautakasaa ja Nuorisosäätiön jopa lahjontaa Keskustalle.

Tähän lopuksi uusi vessakertomus, vanhakin on olemassa kun Pekka Kettusen seuraaja valittiin, joku kristillinen valtuutettu ajettiin vessaan miettimään ja kääntymään Markku Anderssonia tukemaan. (Linkki).

Tänään Helsingin Sanomien toimittaja Timo Siukonen: "Painostus ylitti kokoomusedustajan sietokyvyn. Anita Saraste-Kautto jäi kaupunginhallituksessa yksin. Jyväskylä. Kokoomuksen edustajana kaupunginhallituksessa istunut Anita Saraste-Kautto muistaa tammikuun 19. päivän 2004 koko elämänsä. Hän ei ole koskaan kokenut niin rajua painostusta sitä ennen eikä sen jälkeen. Hän oppi, miltä tuntuu olla poliittisesti yksin ja murtua enemmistön alle. Hän toteaa HS:lle henkilökohtaisen muistikuvansa tapahtumista. Vaitiolovelvollisuuden vuoksi hän ei mainitse nimiä eikä puutu kokouksen yksityiskohtiin.

Kun Pekka Kettusen erorahoja käsiteltiin toisen kerran, Saraste-Kauton mielestä asioista oli päätetty kulissien takana, eikä ehdotusta sopinut kyseenalaistaa. Häntä itseään ihmetytti, miksi sopimuksen lainvoimakohta jäi pois. Sitä hän kysyi myös valmistelijoilta. Koska hän ei saanut riittävää perustelua, hän esitti oikaisuvaatimusten hylkäämistä.

Siitä alkoi painostus. "Minua kehotettiin perumaan esitykseni, häipymään kokouksesta, sairastumaan, kutsumaan varajäsen, ihan mitä tahansa. Tuli epäasiallisia huomautuksia." "Vastasin, että en ole yhtään kipeä, vaan he-le-vetin hyväsä kunnossa!" "En suostunut poistumaan enkä perääntymään."

Kello kävi. Puheenjohtaja keskeytti hallituksen istunnon, kun valtuuston kokous oli alkamassa. Siellä painostus jatkui. "Läksin naistenhuoneeseen keskustelemaan varajäseneni kanssa. Viranhaltija tuli kolme kertaa vaatimaan, että muutan mieleni, että ehdotukseni ei jäisi pöytäkirjaan". Naistenhuoneessa Saraste-Kautolle tuli itku. Hän ilmoitti poistuvansa. Varajäsen jatkoi hallituksessa. Puheenjohtaja totesi Saraste-Kauton ehdotuksen rauenneen kannatuksen puuttuessa. Pöytäkirjaan merkittiin jatkokokouksen ajaksi klo 20.06- 20.25: "Kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajan ehdotuksen." Helsingin Sanomat tiistaina 2009-11-03.
http://www.nettisanomat.com/2009/11/03/etusivu.htm

Huom! 2. painos (2010-03-10). Tiedotus poistettu.
Tiedotus kadonneesta pojastamme Emil 20 v. Raasepori FINLAND
Sent: Monday, March 01, 2010


Information removed (2010-03-10)
Information about our missing son Emil from Finland
Sent: Monday, March 01, 2010

Iltalehden Nato-kyselyn virhemarginaali 80.
Pitäisiko Suomen liittyä Natoon? Tilanne torstaina 2010-03-04 klo 22:45: Kyllä 43 % - Ei 57 %. Ääniä 5760.

Iltalehti. Keskustele! Pitäisikö Suomen liittyä Naton viralliseksi jäseneksi?
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=278328


Lue myös!
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 50 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 60 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 70 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 80 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 90 % !

http://www.nettisanomat.com/2008/08/31/etusivu.html#isn

Arkisto 2008.
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 50 % !


Nettisanomat sunnuntai 2010-02-28 - N:o 1105 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Vancouver-keskustelu kirkkaana päivänä. Lue!

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!

Lukijan kuva: "Vesi kohisi, autot ulisi, liekkejä ei näkynyt". Jyväskylä, Kauppakatu tänään klo 11:20.


Lukijan kuva: "Vesi kohisi, autot ulisi, liekkejä ei näkynyt". Jyväskylä, Kauppakatu tänään klo 11:20.
Kuva: Erika Manninen sunnuntaina 2010-02-28 klo 11:20. Keski-Suomi. Jyväskylä. Kauppakatu. Sokos.
Nettisanomat torstai 2010-02-18 - N:o 1104 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Terror is the price of support for despots and dictators -
Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia. Suruviestien riski kasvaa."

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!

Vancouver-keskustelu kirkkaana päivänä ja viihdettä Ilta-Sanomista. Lahden 2001-linkki.

Ilta-Sanomat. Viihde. "Koti lähti alta". Torstai 2010-02-18.

Vancouver-keskustelu.
Katsoitko illalla suomalaisten hiihtoa?
En katsonut, menin kymmeneltä nukkumaan, tiesin, että eivät ne pärjää.
Kuitusella oli huono luisto kun vertasi sitä muihin.
Kuitusen luisto on Sarasvuon kanssa.
Tuleeko mitaleita? Kyllä kolmellakympillä tulee.
Miehet vai naiset?
Tietenkin naiset, eivät suomalaiset miehet pärjää.
Tulihan hopeaa kourussa.
Ei se ole mitään hiihtoa.

Paikka: Lounasravintola Rosanne. Laukaa. Keskusta. Tänään torstaina puoli kahden aikoihin. Kuvat ja aitoteksti. Pertti Manninen.

Linkit:
Ilta-Sanomat. Viihde. Jo viikko koomassa.
http://www.nettisanomat.com/2010/01/07/etusivu.htm
Lahti-doping. Yksitoista päivää urheilua ja dopingia.
http://www.nettisanomat.com/2001/03/08/etusivu.htm

Viikkosanomat-blogi: Uusimpia:
Totinen pääministeri. http://viikkosanomat.fi/2010/02/18/totinen-paaministeri/
Omantunnon ohitusleikkaus. http://viikkosanomat.fi/2010/02/18/omantunnon-ohitusleikkaus/
Perustuslaki- fiasko. Helsingin Sanomat. Jalkapalloa. Doping Lahti 2001. http://viikkosanomat.fi/2010/02/13/perustuslaki-fiasko-helsingin-sanomat-doping-lahti-2001/
Asianajaja xxxxx xxxxxxx jatkaa viranomaisten harhauttamista. http://viikkosanomat.fi/2010/02/12/asianajaja-jatkaa-viranomaisten-harhauttamista/
Lasse Lehtinen nappasi ”vähävaraisille, lahjakkaille ammattiin opiskelijoille” tarkoitetun apurahan, Riihisäätiöstä. http://viikkosanomat.fi/2010/02/10/lasse-lehtinen-nappasi-vahavaraisille-lahjakkaille-ammattiin-opiskelijoille-tarkoitetun-apurahan-riihisaatiosta/
Konnakabinetti: Ministerit (12 kpl), jotka unohtivat kertoa Nova Group-vaalirahoituksesta http://viikkosanomat.fi/2010/02/09/konnakabinetti-ministerit-12-kpl-jotka-unohtivat-kertoa-nova-group-vaalirahoituksesta/
Ylen kummallista uutisointia: Vainko Keskustan Nova-raha oli rikollista.
http://viikkosanomat.fi/2010/02/09/ylen-kummallista-uutisointia-vainko-keskustan-nova-raha-oli-rikollista/
Viimeiseen-hengenvetoon. http://viikkosanomat.fi/2010/01/29/viimeiseen-hengenvetoon/
Cul-de-sac http://viikkosanomat.fi/2010/01/28/cul-de-sac/
Törkeä kunnianloukkaus. Yle ei julkaissut toimittajan nimeä. http://viikkosanomat.fi/2010/01/16/torkea-kunnianloukkaus-yle-ei-julkaissut-toimittajan-nimea/
 

Arkisto
2008

Extra! Lahden MM-hiihdot 2001. Yksitoista päivää urheilua ja dopingia. Lue!
Ralli, säännöt ja urheilu sekä vedonlyönti. & Hänen ei annettu tulla maaliin (Immonen). Lue!
Eräs doping-sotku ja sen pimitys. (Haikkola, Viren, Vainio, Ilkka, Lanamäki, Kokko). Lue!
Ilkka Kanerva - viimeinen mohikaani & Oletko urheiluhullu? Testaa itsesi! Lue!
Advokaten: Våra mästare är rena. (Kenteris, Thanou). Aftonbladet. 15 augusti 2004. Lue!
Nalle Puh, Ihaa ja Doping.

Mitä hännällesi on tapahtunut? Mitä sille on voinut tapahtua?
TV1 maanantaina 2008-06-23.

Häntä joko on tai ei ole, siitä ei voi erehtyä.
TV1 maanantaina 2008-06-23.

Olet näköjään oikeassa.
TV1 maanantaina 2008-06-23.

Syntymäpäiväpiirakka, sokeroituja karpaloita, ynnä muuta. TV1 maanantaina 2008-06-23.

Kyrön mukaan Kihu tiesi missä hiihtoliitossa mentiin. Keskisuomalainen tiistaina 2008-06-24.

Kyrön mukaan plasmalaajentajia käytettiin vain ennen starttitestiä.
Keskisuomalainen tiistaina 2008-06-24.

Hiihtoliitolle tuli hätä.
Keskisuomalainen keskiviikkona 2008-06-25.

Seitsemän vuoden dopingyksinäisyys. Kommentti. Ilkka Kulmala.
Keskisuomalainen keskiviikkona 2008-06-25.
Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!


N:o
1103

Maanantai
2010-02-15
 
Ilmoita ilmaiseksi sivu!

guardian.co.uk, Friday February 12 2010 - guardian.co.uk, Saturday February 13 2010 - guardian.co.uk, Sunday February 14 2010 - The Observer, Sunday February 14 2010 - guardian.co.uk, Monday February 15 2010

World news Afghanistan

Allied forces in Helmand begin biggest push of Afghanistan war
guardian.co.uk, Friday February 12 2010
Declan Walsh in Islamabad
Thousands of US and Afghan soldiers began a major offensive on a Taliban stronghold and narcotics hub in Helmand province last night as part of the biggest military offensive of the nine-year war. Skirmishes have erupted on the fringes of Marjah, a town in the Helmand river valley, where hundreds of Taliban fighters are thought to be holed up. Residents are fleeing the town,
http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/12/afghanistan-allies-attack-helmand

World news Afghanistan

British soldier killed in assault on key Taliban stronghold
guardian.co.uk, Saturday February 13 2010
Jason Burke, South Asia correspondent, in Delhi and agencies
A British soldier and a US Marine have been killed during the launch of the biggest operation against the Taliban in Afghanistan since the war of 2001. Hundreds of US marines and British soldiers earlier reported successes against light resistance as they advanced into a key Taliban-held town in southern Afghanistan in Operation Mushtarak ? meaning "together" in the local Da
(...)killed during the launch of the biggest operation against the Taliban in Afghanistan since the war of 2001. Hundreds of US marines and British (...)
http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/13/operation-mushtarak-helmand-taliban

World news Afghanistan

Allied forces mount assault on Taliban in biggest push of Afghanistan war
guardian.co.uk, Saturday February 13 2010
Declan Walsh in Islamabad and David Batty
Thousands of British, US and Afghan soldiers are engaged in the biggest military offensive against the Taliban since the war in Afghanistan began nine years ago. Skirmishes erupted as coalition forces swept into the Taliban strongholds of Marjah and Nad Ali in Helmand province in a bid to secure government control. Military commanders said the launch of Operation Moshtarak we
(...)in the biggest military offensive against the Taliban since the war in Afghanistan began nine years ago. Skirmishes erupted as coalition forces swept into (...)
http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/13/operation-moshtarak-taliban-surge

UK news Afghanistan

British soldier killed on foot patrol in Afghanistan
guardian.co.uk, Sunday February 14 2010
Aidan Jones
A British soldier has been killed after being caught in an explosion as he carried out a foot patrol in Afghanistan. The soldier died when the blast happened near Forward Operating Base Inkerman, north-east of Sangin, in Helmand province. His death ? the 259th of the campaign in Afghanistan ? was not connected to Operation Moshtarak, which is targeting Taliban strongholds in
(...)caught in an explosion as he carried out a foot patrol in Afghanistan. The soldier died when the blast happened near Forward Operating Base (...)
http://www.guardian.co.uk/uk/2010/feb/14/british-soldier-killed-afghanistan-helmand

World news Afghanistan

Nato rockets kill 12 Afghan civilians
guardian.co.uk, Sunday February 14 2010
Declan Walsh in Islamabad and Stephen Bates
Two Nato rockets aimed at Taliban insurgents in Helmand missed their target today, killing 12 civilians sheltering in their home and dealing a sharp blow to hopes that civilian casualties would be avoided in the largest western-led operation of the nine-year Afghan war. The incident occurred in Nad Ali, an insurgent-infested area where British troops are operating. A Ministry
(...)tragic loss of life," said General Stanley McChrystal, the top commander in Afghanistan. "It's regrettable that in the course of our joint efforts, (...)
http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/14/nato-rockets-kill-afghan-civilians

World news Afghanistan

Coalition troops force Taliban retreat from key stronghold
The Observer, Sunday February 14 2010
Jason Burke and Mark Townsend
Hundreds of American Marines and British soldiers claimed early successes last night against light resistance as they advanced into key Taliban strongholds in southern Afghanistan in the biggest operation against insurgents since 2001. One soldier from 1st Battalion Grenadier Guards was killed by an explosion while on vehicle patrol in Operation Moshtarak in the Nad-e-Ali area
(...)against light resistance as they advanced into key Taliban strongholds in southern Afghanistan in the biggest operation against insurgents since 2001. One soldier from (...)
http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/14/coalition-forces-taliban-retreat

Comment is free

Another hyped-up push in Afghanistan
guardian.co.uk, Monday February 15 2010
Simon Tisdall
It has been quite a while since British troops have been involved in a ground offensive on the scale of Operation Moshtarak in Helmand province. Afghanistan has not seen anything like it since the Taliban were toppled in 2001. Nor, it seems, have Britain's tabloid newspapers. Excited headlines such as "SAS take out top 50 Taliban" and editorials lauding "our boys" recall (for (...)
(...)a ground offensive on the scale of Operation Moshtarak in Helmand province. Afghanistan has not seen anything like it since the Taliban were toppled (...)
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/feb/15/operation-moshtarak-taliban-afghanistan

World news Afghanistan

Operation Moshtarak in Marjah, Afghanistan
guardian.co.uk, Monday February 15 2010
Gallery (19 pictures): 15 February 2010: A combined force of 15,000 soldiers, including 4,400 Afghans, is taking part in a major assault on the Taliban in the poppy-growing areas of the Helmand river valleyWarning: contains graphic (...)
http://www.guardian.co.uk/world/gallery/2010/feb/15/afghanistan-us-military

News World news Afghanistan

Five civilians killed in Nato rocket attack in Afghanistan
Incident follows death of 12 civilians after stray Nato rockets were fired in Helmand yesterday
James Meikle, Declan Walsh in Islamabad, and Stephen Bates guardian.co.uk, Monday 15 February 2010 17.32 GMT

A Nato airstrike against suspected insurgents has killed five civilians in Kandahar province in southern Afghanistan.

A Nato statement said a joint patrol of Nato and Afghan troops saw individuals digging along a path in the Zhari district of Kandahar province today and mistakenly concluded that they were planting an improvised explosive device. Two civilians were also wounded in the strike.

The incident follows the deaths yesterday of 12 Afghan civilians, who were killed by two stray Nato rockets in neighbouring Helmand province.

Major General Michael Regner, Isaf's joint command deputy chief of staff for joint operations, said: "We regret this tragic accident and offer our sympathies to the families of those killed and injured.

"Our combined forces take every precaution to minimise civilian casualties, and we will investigate this incident to determine how this happened."

Earlier today, the head of Britain's armed forces admitted that the killing of 12 Afghan civilians yesterday was "a very serious setback" to military operations against the Taliban.

Air Chief Marshal Sir Jock Stirrup said the incident had damaged efforts to win the support of local communities, but added that accidents were inevitable during conflict.

The civilians died when two rockets from a high mobility artillery rocket system hit a house on the outskirts of the town of Marjah, in an area of Helmand province being targeted by a joint US and Afghan force.

Stirrup, the chief of the defence staff, said: "It is a very serious setback. It is not one which can't be overcome and of course the Afghans themselves, the local government, play a key role in this and they have already swung into action in that regard. But we are there to provide security for the population."

He told the BBC Today programme: "This operation … is not about battling the Taliban, it is about protecting the local population, and you don't protect them when you kill them. It is always damaging, but of course in any conflict situation accidents happen and we must remember that most of the civilian casualties are not caused by Isaf [the international security assistance force] – they are caused by the Taliban."

He said it was crucial that people "perceive the Afghan national security forces as protecting them, as providing them with security, and therefore we have to do all we can to eliminate civilian casualties".

The defence minister, Bill Rammell, expressed regret over the incident, as did the Nato commander in Afghanistan, General Stanley McChrystal, who has suspended use of the missile system involved in the mistake.

Speaking on GMTV, Rammell said: "I regret the loss of a British soldier but also the loss of civilian lives. This incident involved American troops. General McChrystal has rightly suspended the use of this particular rocket system pending an investigation, because we are determined to do everything possible to avoid civilian casualties to win the hearts and minds of the local population."

The Afghan interior minister, Mohammad Atmar, said nine civilians and two or three insurgents were among those killed, suggesting insurgents may have been firing at troops from a civilian compound. "The reality is this ... the enemy did capture some civilians in their house and they were firing at our forces from this house. Unfortunately our forces didn't know that civilians were living in that house," he said at a press conference at Lashkar Gah.

Snipers have been holding up attempts to clear the town of Taliban fighters, the US marines said.

The civilian deaths in the last 24 hours have overshadowed reports of early successes against the Taliban in Operation Moshtarak – the biggest offensive undertaken by western and Afghan forces in the nine-year war.

The operation involves 15,000 troops, mostly US, British and Afghan. The first US marines arrived in Marjah – a major hub of insurgents and drug smugglers – by helicopter before dawn on Saturday morning, while British forces are sweeping through Nad Ali. One British soldier has been killed in the operation. He was named as Lance Sergeant Dave Greenhalgh, 25, from the 1st Battalion Grenadier Guards.

Taliban fighters – estimated at between 400 and 1,000 – have heavily mined the area. The operation's US commander, Brigadier General Larry Nicholson, predicted it could take 30 days to clear out all militants and explosives, but said he was "cautiously optimistic" the job could be completed sooner.

Nato heavily telegraphed its intention to invade Marjah and Nad Ali, hoping to minimise civilian casualties. The civilian deaths added to tensions with the Afghan president, Hamid Karzai, who ordered an immediate investigation. High rates of casualties help Taliban recruitment in war-torn areas and stir public anger that has eroded support for the fragile Afghan government.

A British soldier from 36 Engineer Regiment died this afternoon as a result of an explosion in Helmand province, the MoD said. Next of kin have been informed. Two more British soldiers also died yesterday. One, from 2nd battalion the Duke of Lancaster's regiment, was shot in a gun battle in the Musa Qala area of southern Afghanistan, and the other, from 6 Rifles, serving as part of 3 Rifles Battle Group, died in an explosion while on foot patrol to the north-east of Sangin. The deaths were unconnected with Operation Moshtarak.

http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/15/afghanistan-civilian-deaths-nato-taliban


Arkisto. Nettisanomat maanantai 2009-09-14.

Nettisanomat maanantai 2009-09-14.
 N:o 1042
 
Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Lue!
Die Bombennacht von Afghanistan. Wie viele Zivilisten mussten wirklich sterben?
BILD BUNDESAUSGABE 8. SEPTEMBER 2009 - Kuinka monen siviilin täytyy todella kuolla? Bild
Merkel verteidigt unsere Soldaten in Afghanistan 14.09.2009 - 13:32 UHR  
Die Bombennacht von Afghanistan. Wie viele Zivilisten mussten wirklich sterben?
BILD BUNDESAUSGABE 8. SEPTEMBER 2009 - Kuinka monen siviilin täytyy todella kuolla? Kuva Pertti Manninen 2009-09-14.
www.bild.de - 14.09.2009 - 13:32 UHR  

Regierungserklärung zu Afghanistan

Merkel verteidigt unsere Soldaten in Afghanistan
„Sie riskieren ihr Leben, dafür haben wir Ihnen zu danken“ – Kritik an Vorverurteilung ++ Nato bestätigt zivile Opfer

"WIR TRAUERN UM OPFER" MERKEL VERTEIDIGT SOLDATEN IN AFGHANISTAN (DAS VIDEO)

Parlamentarische Sternstunde heute im Bundestag.
In einer bemerkenswerten Regierungserklärung hat Bundeskanzlerin Angela Merkel (55, CDU) heute den Afghanistan-Einsatz der Bundeswehr gegen jede Kritik verteidigt.
Die Kanzlerin beschwor die Bürger, an die Ursachen des Afghanistan-Einsatzes zu denken. Er sei die Antwort auf die Anschläge vom 11. September, die sich am Freitag zum achten Mal jähren.

„Der Afghanistan-Einsatz ist unsere Reaktion auf den Terror. Er ist von dort gekommen – und nicht umgekehrt! Afghanistan ist die Brutstätte des Terrors“, so Merkel. Und die Kanzlerin brach eine Lanze für die Bundeswehr: „Unsere Soldaten riskieren ihr Leben, dafür haben wir ihnen zu danken.“

Hintergrund: In den vergangenen Tagen hatte es Wirbel und internationale Kritik an der Bombardierung von Taliban-Kämpfern gegeben. Der Einsatz, bei dem es auch zivile Opfer gab, war auf deutschen Befehl erfolgt. Die genauen Umstände sind noch nicht geklärt.

Im Bundestag versprach Merkel die lückenlose Aufklärung des Falles. Zugleich wies sie die Kritik an dem Einsatz vehement zurück. „Ich verbitte mir jede Vorverurteilung – und zwar von wem auch immer, im Inland wie im Ausland.“ Die Kanzlerin sprach den Afghanen ihr Mitgefühl aus: „Ich bedauere zutiefst. Jeder zu Tode gekommene Mensch ist einer zu viel.“

Merkel ließ keinen Zweifel daran, dass der Afghanistan-Einsatz mittlerweile zur Chefsache geworden ist. Sie machte sich in dem Zusammenhang für einen Krisen-Gipfel stark. Im Rahmen der Uno müsse nach einer neuen Strategie gesucht werden. Sie schlug einen Fünf-Jahres-Plan vor, nach dem sich die internationalen Truppen nach und nach zurückziehen.

Ähnlich äußerte sich Außenminister Frank-Walter Steinmeier (SPD). „Die Bundeswehr ist keine Besatzungsmacht. Wir sind nicht für die Ewigkeit in Afghanistan“, sagte er im Bundestag. Auch der SPD-Kanzlerkandidat verbat sich jede Vorverurteilung aus dem Ausland. Zugleich verwies er auf die neue Dimension des Falles.

„Das war nicht irgendein bedauerlicher Zwischenfall. Wir dürfen jetzt nicht einfach zur Tagesordnung übergehen“, so Steinmeier. Er äußerte Verständnis dafür, dass es eine neue öffentliche Debatte über den Einsatz gibt. Dass es möglicherweise etliche zivile Opfer bei der Bombardierung der Taliban gegeben habe, werfe „ein neues Schlaglicht auf den Afghanistan-Einsatz“.

Inzwischen hat die Nato offiziell bestätigt, dass es zivile Opfer gegeben hat. In einer am Dienstag in Kabul veröffentlichten Erklärung der Nato-Truppe Isaf heißt es, erste Untersuchungen ließen die Isaf davon ausgehen, „dass Aufständische, aber auch Zivilisten durch den Luftangriff getötet und verletzt wurden“. Die Nato untersuche den Vorfall derzeit gründlich, um die genaue Zahl der zivilen Opfer feststellen zu können.

Rückblick: In der Nacht zum vergangenen Freitag entführen Taliban-Kämpfer sechs Kilometer südlich von Kunduz zwei voll beladene Tanklastzüge. Ein US-Spezialflugzeug hat die Lkw im Visier. Die Bundeswehr fordert Unterstützung aus der Luft an. Zuerst trifft ein amerikanischer B-1-Bomber ein, dessen Besatzung die beiden entführten Tanklastwagen und Dutzende Personen in deren Umgebung sieht. Die B-1 muss wegen Treibstoffmangels zu ihrem Stützpunkt zurückkehren. Etwa 20 Minuten später treffen zwei US-Kampfflugzeuge des Typs F-15 E ein, deren Besatzungen Videoaufnahmen zum deutschen Stützpunkt funken. Etwa eine halbe Stunde nach der Ankunft der beiden F-15-Maschinen werden die Bomben auf die Tanklastzüge abgeworfen.
http://www.bild.de/BILD/politik/2009/09/08/afghanistan-merkel/nimmt-stellung-zur-bombennacht.html

DEUTSCHLANDS SCHNELLSTE MEINUNG
Soll die Bundeswehr aus Afghanistan abziehen?
Ja, der Krieg gegen die Taliban ist nicht zu gewinnen
Nein, wird müssen unsere Freiheit am Hindukusch verteidigen

STIMMEN: 59808 ENDET: 04.09.2010 ABSTIMMEN
Tragen Sie bitte den untenstehenden Code ein.
IHRE Stimme wird gezählt

Nettisanomat sunnuntai 2009-08-30.

Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26.
Muut lehdet: Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26. TURKU Ossi Rajala. "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Katainen varoittaa suruviestien riskin kasvaneen.
"Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan Suomen on edelleen pysyttävä mukana Afganistanin operaatiossa, koska islamilainen tasavalta on edelleen sekasortoisessa tilassa. - Afganistanissa käydään tärkeätä kamppailua terrorismia vastaan. Olemme operaatiossa mukana omien turvallisuusintressien takia ja meillä on halua auttaa Afganistanin kansaa, hän totesi tiistaina kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa Turussa.

- Katainen toivoo eduskunnan puivan operaatioita syksyllä. Hän ymmärtää, että riskien kasvaessa myös paineet maasta lähtemistä kohtaan kasvavat. - Niiden, jotka haluavat Suomen vetäytyvän pois, olisi syytä miettiä, haluavatko he koko kansainvälisen yhteisön lähtevän Afganistanista. Tähänkin kysymykseen on oltava valmis sanomaan kyllä, jos operaatiosta luovutaan.

Kokoomusjohtaja totesi Isaf-joukkoja koskevien päätösten olevan jatkossakin vaikeita, Vaativan operaation vaarat ovat lisääntyneet, joten Katainen varoittaa mahdollisista uusista suruviesteistä. - Osallistumista operaatioon tullaan tarkastelemaan vuosittain. Riskit on tiedostettava, Suruviestien aiheutumista tietenkin vältetään, mutta niitä voi silti tulla. Olemme toistaiseksi olleet melko onnekkaita." "Jyrki Katainen puolusti suomalaisten rauhanturvaajien läsnäoloa Afganistanissa tiistaina Turussa.
Mikko Stig/Lehtikuva. Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26.
Kuva: Pertti Manninen tiistaina 2009-08-26.
Bild Kommentar von Georg Gafron: Mut zur Wahrheit BILD BUNDESAUSGABE 23 JULI 2009. "Die Bundeswehr ist mit ihren Verbündeten im Krieg!" "Die Soldaten haben es verdient, dass das zu Hause auch so benannt wird." http://www.nettisanomat.com/2009/07/27/etusivu.htm
 
Bundeswehr-Offensive soll die Terroristen bei Kunduz vertreiben. 300 deutsche Soldaten jagen die Taliban.

Arkisto. Tiistai 2005-05-10.
http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/sinkkiarkut.htm

Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005. Muut lehdet.




Helsingin Sanomat. Kotimaa. Vallan liikkeet. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005.

“Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan.

Mari Manninen
Mari.manninen @sanoma.fi
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien Tukholman-kirjeenvaihtaja.”

Helsingin Sanomat. Kotimaa. Vallan liikkeet. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005.


Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005. 


Isonna!

Lue myös!  "Sotaan osallistumisen hurman jälkeen Suomen päättäjät ja ylipäälliköt, vanhat äijät, ovat muuttamassa lakeja niin, että suomalaisia nuoria miehiä voitaisiin pakottaa suorasti tai epäsuorasti kaukaisille sotatantereille." Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 1999/09/02/netti0109.htm#natoeite

Lue myös!  Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli. 2004/03/25/etusivu.htm

Kukka äidille sunnuntaina 08.05.2005. Kuva: Pertti Manninen.  Isonna!
Katso myös! Äiti ja lapsi. 2000/05/11/viikonkuva.htm
Muistikuva Jukka Kajavan kirjoituksesta sen jälkeen kun joku suomalainen europarlamentaarikko-äiti intoili, että hän antaisi poikansa lähteä ilomielin sotaretkelle, jos tämä poika niin itse haluaisi. Kajavan lakoninen toteamus: Onneksi hän ei ole äitini, oma äitini kyllä toppuuttelisi. Muistikuva Pertti Manninen.

Arkisto. Tiistai 2005-05-10.
http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/sinkkiarkut.htm


Nettisanomat torstai 2010-02-04 - N:o 1102 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Terror is the price of support for despots and dictators

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!

Varastettua kuvaa etsimässä: Matti Vanhanen ja Meri-Kukka Forsius intiimisti. Viikkosanomat: Cul-de-sac
Tony Blair gives evidence to Iraq war inquiry Guardian - Irak: Pääkirjoitus, kuvia ja linkkejä. Lue&katso!
Arkisto 2004. "Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan?". Salmén
Marko on pidätetty Lue! - Lehdistötiedote nälkälakosta. Lue! - A press info about a hungerstrike. Read!
Arkisto 2008. Financial Times päättää Suomen vaalirahoitusta koskevan artikkelin tänään tiistaina 2008-06-10 näin: "But the questions remain of why such shadowy legislation was drawn up in the first place by a country so committed to transparency and why it was not reformed sooner." Financial Times
Arkistohelmi 2007. Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla. Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen.  nettisanomat.com/2007/03/09/etusivu.html
Arkisto 2004. "Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan?". Salmén



Leif Salmén: "Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan?

Nettisanomat keskiviikkona 13. huhtikuuta 2005. Etusivu. Numero 340.   

Tulossa?



19.03.2005.
George W. Bush ja Tony Blair sekä Saddam kahleissa. "Tulossa?"-kuvat unelmoinut Pertti Manninen.


Tulossa?

"Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan? Teen vaatimattoman ehdotuksen; järjestetään tribunaalit Saddamia, Bushia ja Blairia vastaan rinnakkain. Silloin olisi ainakin joku mahdollisuus saada esiin koko totuus. Ja jos jonon jatkoksi laitetaan vielä Putin?

Se, joka rahoittaa tulevan presidentin valtaanpääsyn, vaikuttaa puolestaan siihen, millaista politiikkaa presidentin hallinto harjoittaa. Nykyisen presidentin yhteydet tiedettiin hyvin jo ennen viime kierrosta ja suunnitelmat olivat paperilla. Olisi pitänyt ymmärtää heti alkuun, mitä on tulossa. Nyt tiedetäänkin, että Irakin sota oli päätetty aloittaa jo heti Bushin kauden alussa.

Sodan seurauksista kärsitään nyt Irakissa ja maailmalla.
Vasta runsas vuosi sitten meille kuitenkin vakuutettiin, että Saddamin vangitseminen lopettaa vastarinnan. Rauhaan ei kuitenkaan ole mitään mahdollisuuksia niin kauan kuin amerikkalaiset miehittäjät ovat maassa. Eikö sitä nyt jo vihdoin ymmärretä? Eikö jo Afganistan ole opettanut tarpeeksi?
Sodan alussa ei haluttu mainita Vietnamia. Eikö Vietnam ole jo läsnä?

Bushin USA:ta ja Blairin Isoa-Britanniaa odottaa Irakissa historiallisen katkera tappio. Pahiten valheille perustuneesta aggressiosta kärsii kuitenkin Irakin kansa."

Leif Salmén. Kolumni. Taas raha puhuu. Iltalehti keskiviikkona 13.4.2005. Katkelmia.

Arkistosta.

Nettisanomat tiistai 2006-12-08.
 
Nettisanomat tiistai 2006-12-08.



Kuva. "Suomen lippu hämärän sinessä kuukausi sitten 2006-11-06 jolloin oli jo lunta maassa toisin kuin tänään" Pertti Manninen. Kuva.

Pääkirjoitus  Suomalaisten sotaintoilijoiden, valheisiin uskoneiden, niin johtajien kuin mediankin tarina karkeasti raapaistuna. Anteeksipyyntöä nämä intoilijat eivät ole esittäneet. Vieläkin puhutaan ja kirjoitetaan kunniallisesta vetäytymisestä. Ruumiita ei lasketa. Pertti Manninen. Pääkirjoitus. Nettisanomat. Perjantai 2006-12-08.

Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien karkottamisesta oikeuskanslerin tutkittavaksi. Lue! 


Nettisanomien Irak-kirjoitukset 1999- 2006.

1999-08-27  -   2001-09-10  Lue!
2001-09-11  -   2002-12-31  Lue!
2003-01-01  -   2003-03-19  Lue!
2003-03-20  -   2003-05-01  Lue!
2003-05-02  -                     Lue!


Arkistosta.

Nettisanomat torstai 2003-04-10.


Jan Myrdal 24.07.1966 Aftonbladet.
Suomentanut Auli Tarkka vuonna 1971 suomeksi ilmestyneeseen kirjaan Sanankäyttöä, johon Johan von Bonsdorff ja Auli Tarkka valitsivat artikkelit. Oikeuden voitto eli rehellisin kansa.
Reuters 10.04.2003. Kaleva.
Valtauksen merkki.
Yhdysvaltain merijalkaväen sotilas peitti Saddam Husseinin kasvot tähtilipulla Bagdadissa. Hetken kuluttua lippu vaihtui Irakin lipuksi. Seppo Ylönen, Kaleva.
Aftonbadet  Publicerad: 2007-01-04
http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,967691,00.html

Vem ska hänga Bush?
 
SLAVOJ ZIZEK ser USA fortsätta i Saddams spår

Slavoj Zizek

Översättning: Tor Wennerberg

Slavoj Zizek är filosof och psykoanalytiker, verksam vid filosofiska fakulteten i Ljubljana. Hans senaste bok heter The Parallax View (Cambridge: MIT Press, 2006) 


http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,967691,00.html

 
Haiti earthquake updates: live blog Friday 15 January 2010 Guardian - Terror is the price of support for despots and dictators Guardian 

N:o
1099

Sunnuntai
2010-01-17
 
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. (Satunnainen otos).
Jukka Kajava: "Väkivalta astuu myös televisio-mainoksiin". 1999
Pertti Manninen: Tappamista iltojemme iloksi kaikilta kanavilta eli kuolema keinutuolissa. 2001
Pertti Manninen: Omistajan vastuu. Aatos Erkko. 2001
"Työnnän puukon perseeseesi niin että nielurisat lähtee." Repliikki Nelosen esittämästä elokuvasta Väkivallan kuilu. 2001
Antero Raevuori: Lopen murhat. Melkein sata elinkautista. 2001
Viikon kysymys: Katseletko väkivaltaviihdettä? Jos katselet, nautitko siitä? 2001
Mikael Fränti: Lauantaiväkivalta. 2002
Katriina Tuomisto.
"Väkivallan katsominen syö tunteita". Mediatutkija Anu Mustosen haastattelu. 2003

http://www.nettisanomat.com/2010/01/17/etusivu.htm
Ilta-Sanomat: Viihde: Jo viikko koomassa. Kuva
Terror is the price of support for despots and dictators Guardian
Uusi vuosikymmen:02.01: Ammuttu susi - 04.01: Törmännyt juna - New Security Measures - 828 m Kuvat

Paljon verta! Lue! - Islanti: Vanhasen ja Kataisen päätös voi tulla vielä kalliiksi suomalaisille veronmaksajille, vai voiko? Lue! - Uusi Suomi: ”Tuomioja kritisoi asehullujen hokemaa Lue!

Surmapäivän kuvia

Hyvän ja pahan kosketus Lue! - Matti ja Mikki. Matti Vanhanen paljastaa eronsa todellisen syyn! "... että käteni vapautuvat ... kas noin! Ilmastointikanava johtaa ohjaamoon, mutten millään mahdu siihen. Minäpä mahdun!" Sarjakuva

Kissan kiinnostus. Kuvia TV:n katselussa sunnuntaina 2009-12-27, Göteborg maanantaina. Kuvat
Rälläkkä Kuva - Kissa ihmettelee lunta Kuva - Joulupukki kylän raitilla Kuva
Toimitukselle lähetetty: Harhaanjohtavaa tietoa tiomersaalia sisältävän rokotteen sivuvaikutusriskeistä lapsille ja sikiölle (Maths Berlin) Lue!
Onko meillä syytä olla huolissamme? (Riikka Söyring) Lue!
Sensuuri iski oikeusturvajärjestö EOK:n keskusteluihin (Jaana Pedersen) Lue!

Matti Vanhasen lähtöilmoitus Lue! -
Matti Vanhanen 13.12: "... toimintatapa oli sietämätön"
Lue!
Lautagate
Lue!
Arkisto:
Sipoo-kiistan raadollinen tausta &
Miten maakunnissa suhtaudutaan näihin Helsingin herrojen puuhasteluihin? Lue!

After the 2004 tsunami: rebuilding lives, salvaging communities Guardian
DÅ: Totalförstört NU: Upprustat. Aftonbladet

Hamid Karzai condemns killing of 10 civilians in fighting in Afghanistan
Guardian
Copenhagen's failure belongs to Obama - US forces mounted secret Pakistan raids in hunt for al-Qaida

Ilta-Sanomat: Viihde: Jo viikko koomassa.

Ilta-Sanomat: Viihde: Jo viikko koomassa. (Torstai 2010-01-07).

Ilta-Sanomat kertoo taiteilija Juhani Palmun sairastuneen legioonalaistautiin. Kuva Pertti Manninen torstaina 2010-01-07 klo 13:00.


Terror is the price of support for despots and dictators Guardian
Uusi vuosikymmen:02.01: Ammuttu susi - 04.01: Törmännyt juna - New Security Measures - 828 m Kuvat

Paljon verta! Lue! - Islanti: Vanhasen ja Kataisen päätös voi tulla vielä kalliiksi suomalaisille veronmaksajille, vai voiko? - Uusi Suomi: ”Tuomioja kritisoi asehullujen hokemaa

Surmapäivän kuvia

Hyvän ja pahan kosketus Lue! - Matti ja Mikki. Matti Vanhanen paljastaa eronsa todellisen syyn! "... että käteni vapautuvat ... kas noin! Ilmastointikanava johtaa ohjaamoon, mutten millään mahdu siihen. Minäpä mahdun!" Sarjakuva

Kissan kiinnostus. Kuvia TV:n katselussa sunnuntaina 2009-12-27, Göteborg maanantaina. Kuvat
Rälläkkä Kuva - Kissa ihmettelee lunta Kuva - Joulupukki kylän raitilla Kuva
Toimitukselle lähetetty: Harhaanjohtavaa tietoa tiomersaalia sisältävän rokotteen sivuvaikutusriskeistä lapsille ja sikiölle (Maths Berlin) Lue!
Onko meillä syytä olla huolissamme? (Riikka Söyring) Lue!
Sensuuri iski oikeusturvajärjestö EOK:n keskusteluihin (Jaana Pedersen) Lue!

Matti Vanhasen lähtöilmoitus Lue! -
Matti Vanhanen 13.12: "... toimintatapa oli sietämätön"
Lue!
Lautagate
Lue!
Arkisto:
Sipoo-kiistan raadollinen tausta &
Miten maakunnissa suhtaudutaan näihin Helsingin herrojen puuhasteluihin? Lue!

After the 2004 tsunami: rebuilding lives, salvaging communities Guardian
DÅ: Totalförstört NU: Upprustat. Aftonbladet

Hamid Karzai condemns killing of 10 civilians in fighting in Afghanistan
Guardian
Copenhagen's failure belongs to Obama - US forces mounted secret Pakistan raids in hunt for al-Qaida

Nettisanomat maanantai 2009-12-21 - N:o 1087

Hyvän ja pahan kosketus Lue! - Copenhagen's failure belongs to Obama - US forces mounted secret Pakistan raids in hunt for al-Qaida

Hyvän ja pahan kosketus.

Tänään on maanantai 2009-12-21 klo 14:50.

Kahvilla, puoli tuntia, kylpylälinkkiin 40 minuuttia, ajattelin kirjoittaa hyvästä ja pahasta, matkalla.
Kuitenkin aikaa oli niin vähän, etten viitsinyt kaivaa miniä repusta, otin sen kyllä mukaan ja ajattelin taas aloittaa matkakirjoittamisen.

Sävelmä elokuvasta Poika ja lumiukko kuitenkin herätti. Kun sain tämän kirjoitettua Iskelmä-kanavan kuuluttaja kertoi nimen Walking in the air, niinkö se oli.
Eskon kahvilassa Laukaassa Iskelmä-kanava on aina auki.

ja niin sitten ohikulkija ei mitään huomaa, torvet soittaa jne
vieras jää , ohikulkija ei mitään huomaa.

Nyt on 15 minuuttia.

Yritän hyvän.

Se on lapsuuden muisto ajasta jolloin pikkupoikana olin mummoni luona kesiä, mökki oli vaatimaton pieni, jossa 12 lasta syntyi, osa kuoli pienenä, osa maailman myrskyissä katosi.
Isoisä haipui vankileirillä, muistomerkki yhteinen on Humppilan hautausmaalla.

Paljon muistuu mieleen, mutta nyt haluan kertoa hyvästä.
Reino Haapala oli kirvesmies, joka asui parin sadan metrin päässä, rakentamassaan talossa, vaimo ja lapsia.
Joka lauantai pääsimme mummoni ja minä ja serkutkin saunaan illan päätteeksi isäntäväen jälkeen.
Arvostin sitä silloin. mutta nyt jälkeenpäin vuosikymmeniä myöhemmin se muistuu aina mieleen, esimerkkinä hyvästä.

Tietenkin pääsimme ennen Haapalan Reinon saunaa isojen talojen, Ali- ja Yli-Rekolan saunaan, joka niinikään lämpesi lauantaisin, kerran pari muistan käyneeni myös Kennin saunassa.
Terveiset tästä hyvän kosketuksesta sinne, en tiedä, jonnekin, vuosikausiin en ole käynyt Humppilassa.

Tänään on talvipäivän seisaus, vuoden pisin päivä, uutiset kertoi, nyt on lähdettävä matkaan ja pahakin ehkä tulee kerrottua.

Mä elämältä kaiken sain …

Klo 15:05 Pertti Manninen 2009-12-21.

Jatkuu...

Lisäys illalla:
Minin teksti pitää ajaa oikolukuohjelman kautta ja tämän tehtyäni
raotan sitä pahaosiota.

Noin kymmenen vuotta sitten ulosottoviranomaiset ulosottoapulainen Raino Rinne, Laukaa, ja kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö. Jyväskylä, juonivat ja mitätöivät 85-vuotiaan äitini etuoikeutetun saatavan eräässä pakkohuutokaupassa Nordea Pankin hyväksi. Molemmat veijarit valehtelivat, asianosaisina ensimmäisessä oikeudenkäynnissä. Rinteellä oli sitten hätä, kun toisessa oikeudenkäynnissä heidät kutsuttiin todistajiksi. Oikeudenkäynti päättyi kuitenkin ennen todisteluvaihetta pankin kanssa tehtyyn sopimukseen, joten (5poistettu 09.12.2015) todistajina ei tarvinnut oikeudessa antaa.

Mutta eihän asia tähän loppunut: Ätini, jolle myönnettiin maksuton oikeudenkäynti. asiamies asianajaja xxxxx xxxxxxx, Asianajotoimisto xxxxx xxxxxxx Ky, Vantaa, keksi vaatia häneltä jotain ylimääräistä kehittäen hänelle kaksi muutakin toimeksiantoa. Kun äitini ei suostunut maksamaan, niin xxxxxxx haastoi sitten allekirjoittaneen, joka oli auttanut vanhaa äitiään oikeudenkäynnissä, maksumieheksi. Kaikki oikeusasteet hyväksyivät asianajan laskut, joista käytin ilmaisua ”tekaistut”, joista sain sitten kunnianloukkaustuomion. Pankin edustaja Lauri Kara antoi mielestäni oikeudessa asianajajan kysymyksen innoittamana perättämän lausuman. Oikeus totesi, että Kara ei ollut tarkoittanut sitä vaan tätä ja niin hävisin senkin jutun.

Nyt sitten tämä sama ulosottojengi perii asianajaja xxxxx xxxxsxx kahta voittoa ja Nordea Pankin yhtä voittoa hamaan tulevaisuuteen. Sama jengi ei myönnä vapaakuukausia vaan kiusaa allekirjoittanutta loppuun saakka. Sama jengi mitätöi lapsen koulutusavustuksenkin, perimällä korotetun ulosoton. Asia on lopullisesti ratkaisematta, se on odottamassa Korkeimman oikeuden muutoksenhakulupaa, yhtenä perusteena se, kun kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö vihjaili käräjäoikeudessa velallisen epärehellisyydestä ja hovioikeuteen lähettämässä kirjallisessa selvityksessään, suullisen kuulemista ei pyynnöstä huolimatta järjestetty, selitteli edelleen tätä velallisen epärehellisyyttä. Selvyyden vuoksi sanottakoon, että mitään poliisikuulusteluja asiassa ei ole pidetty eikä yksikään velkoja ole tällaisesta vihjannut. Kihlakunnanvouti tästä huolimatta katsoi oikeudekseen tuoda asian esille oikeudenkäynneissä (käräjä- ja hovioikeus).

Vielä maanantain puolella 2009-12-21 klo 23:47. Pertti Manninen.

P.S. Pahan kosketus muistuttaa huimasti viikolla (torstaina elokuvakerho Toveruudessa) näkemääni Orson Wellesin elokuvaa Touch of Evil (Pahan kosketus). Siinä korruptoitunut poliisimies (hirviö) ja hänen apulaisensa järjestelevät todisteita ja oikeus syyttömät tuomistsee. Loppu on tietenkin elokuvassa paljon raadollisempi, tapahtuuhan se USA:ssa. Mutta ilmapiirissä leijuva pahuus on yleismaailmallista. Jonkunlainen essee on tulossa, joulun jälkeen. Sama.

Viikkosanomat – blogi
Kaiken keskellä aina läsnä!
Keskiviikko 2009-12-16 klo 00:06.
--------------------------------------------------------------------------------
Suomen Afganistan-joukot auttavat osaltaan USA:n hyökkäystä Iraniin

Suomen Afganistan-joukot auttavat osaltaan USA:n hyökkäystä Iraniin.

USA lisää joukkojaan Afganistaniin lähes kolmanneksella 130 000:een tai jotakin. Siellähän ne ovat lähellä Irania, jos sinne kohta hyökätään.

Kai Suomi vetää joukkonsa pois tällaisessa rähinätilanteessa vai auttaako se olemassaolollaan USA:n sotaponnistuksia?

Tänään kuulimme, että suomalaisia nuoria miehiä on runsain joukoin ilmoittautumassa Afganistaniin. Nuorten työttömyys on hurjissa lukemissa ja tällainen ”epäsuora” pakottaminen puree. Kovin paljon se jo muistuttaa sitä, kun USA:n nuorten on pystyäkseen opiskelemaan yliopistoissa, kirjouttauduttava armeijaan, jolloin opiskelu on ilmaista, mutta sisältää myös mahdollisen lähtökäskyn sotatantereille.

Nettisanomat julkaisi aikoinaan kuvan ja tekstin:

http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/kuvaetusivu.htm
”Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005. Etusivu. Numero 356.
Kuva. Työttömät nuoret ilmoittautumassa EU:n nopean toiminnan -joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. Kuva: Pertti Manninen.
Kuva julkaistu nettisanomissa ajankohtaisena torstaina 09.10.2003 seuraavin tekstein ja linkein: ”Työttömät nuoret ilmoittautumassa Nato-joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. Postitalo ja Eduskuntatalo näyttävät kääpiöiltä massiivisen Sanomatalon puristuksessa. Lue SanomaWSOY:n lisärakentamisesta: ”Kansallismaisema vuonna 2010?” Kuva ainakin on manipuloitu.” 09.10.2003. NATO. Vauhti-viikko.

Ja tänään uutta: Helsingin Sanomat. Kotimaa. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005: ”Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan.”

Linkit:

”Kansallismaisema vuonna 2010?” -
http://www.nettisanomat.com/2002/03/14/kansallismaisema.htm

NATO. Vauhti-viikko.
http://www.nettisanomat.com/2003/10/09/natovauhti.htm

”Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan.”
http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/sinkkiarkut.htm

Siis: Mukana olo Afganistanissa avittaa USA:n Iraniin hyökkäystä, jota kukaan tappamista vastustava ei tietenkään toivo tapahtuvan tai sitä, että USA antaisi Israelille luvan käyttää ydinaseita Iranin ydinvoimaloiden tuhoamiseen. Rauhanpalkinto velvoittaa sotaan ja sitten rauhaan, vai kuinka se nyt meni?

Viikkosanomat. Ulkomaat ja Suomi. Pertti Manninen. Keskiviikko 2009-12-16 klo 00:06.

Linkkejä klo 00:34

Iran will not bow to sanctions
They are the international community’s most feasibly robust tool, but a lack of political will and Iranian pride will stop them working

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/dec/15/iran-nuclear-technology

Two British soldiers killed in suicide bombing in Helmand province
Press Association
Tuesday 15 December 2009 22.08 GMT

http://www.guardian.co.uk/uk/2009/dec/15/british-soldiers-killed-helmand-province

blogi
http://www.viikkosanomat.fi

lehti
http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.htm



torstai 2009-12-10 
Rauhan Nobel-palkinto 2009. "För Alfred Nobel: skål!" (Käännös). SVT1.
Rauhan Nobel-palkinto 2009. "För Alfred Nobel: skål!" (Käännös). SVT1. Torstaina 2009-12-10.
Kuva: Pertti Manninen SVT1:n lähetyksestä torstaina 2009-12-19 klo 23:46 (Suomen aikaa).
.





Helsingin Sanomat uudisti ulkonäkönsä, entä ajatuksensa?
Tässä ajatusten arkistohelmi 10 vuoden takaa. Nettisanomat torstaina 1999-08-12:


Arkisto 1999.


"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista."

...Yksinäisen korkeakouluopiskelijan opintotuki ja asumislisä voivat nousta nykyisin 21 546 markkaan yhdeksässä kuukaudessa ja 28 728 markkaan vuodessa. Summat eivät ole pieniä.

Kalenterivuoden maksimituki ei poikkea paljon siitä, mitä keskituloinen maksaa veroina vuodessa palkastaan. Mitä sitä sanotaankaan? Ilmaista lounasta ei ole.

Helsingin Sanomien pääkirjoittaja
keskiviikkona 04.08.99
"Opiskelijoiden tukien leikkaukset"

Maksimissaan (johon vain harvat opiskelijat yltävät) alle 2400 markkaa kuukaudessa elämiseen: asumiseen, ruokaan ja kaikkeen muuhun! Kannattaa kyllä olla kateellinen kohta siellä uudessa norsunluu- eiku lasitornissa!

nettisanomat.com 12.08.99. pm





Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm





Nettisanomat lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.        www.flyingfinn.info        www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to      www.midnightsunrestaurant.info      www.patong.fi 
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
       www.flyingfinn.info 

"ELONEN - se on makuasia". JJK:n (Jyväskylä) fanikatsomossa juhlitaan sarjassapysymistä, kun peliä oli jäljellä muutama minuutti ja KPV (Kokkola) olisi tarvinnut vielä 2 maalia päästäkseen jatkoajalle, jonka pelaaminen kyllä olisi ollut vähän niin ja näin, kun taivas oli harmaa ja hämärän tulo melkein aistittavissa. KPV:n maalivahti Koponen (keltapaita) joutui jättämään pelikentän tunteiden kuumettua yhteentörmäyksen jälkeen. JJK:n Nam ja KPV:n pelaajat (nro 20 Sipilä) sekä mainostauluun nojaava pikkukatselija ihmettelevät tilannetta päätuomari Karin kirjoittaessa punaisen kortin kirjanpitoonsa. Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2009-10-26 klo 15:50. Keski-Suomi: Jyväskylä. Harjun urheilukenttä. "Elonen on mukana kuvassa".



Break Dance-ryhmä. "Tanssi ja suosionosoitukset." Jyväskylä. Kauppakatu. Kompassi. Kuvat
Suomi Guardian Worldin etusivulla! Lue!
Ylen puolueiden kannatusarviot suoraan Jääskeläisen perseestä. Lue!
Vaalilakiuudistus – farssi vailla vertaa. Lue!
Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa! Lue!
Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. Lue!
Rauhanpalkintokaan ei rauhoittanut: Martti Ahtisaari haluaa yhä ydinaseita Suomeen. Lue!

Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös Lue!
Asianajajan tekaistu kirje kunnianloukkausrikoksen esitutkinnassa Lue!

Ilmoitukset
Linkistö ja arkisto. Linkit joka numeron etusivulle
Opeta lapsi uimaan!
Sananvapaus kauppatavarana
"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"

Nettisanomat.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com



Nettisanomat torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.

Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.



"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 




Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen



Nettisanomat. Keskiviikko 2010-03-24 - N:o 1115 - Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle. Ulkomaan katsaus. Pitkä pääkirjoitus.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-03-24, nettiin 2010-03-24, linkkejä 2010-03-24.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  

Nettisanomat 2010/03/24 -  Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle. Ulkomaan katsaus. Pitkä pääkirjoitus. - Kuvat. TV-Nytt. Matti Vanhanen, Jyrki Katainen Anni Sinnemäki- SuomiTV:n uutiset aloittivat. Kuvia. Pääkirjoitus. Pirkko Mannola - Nikolas Elomaa ja Mikko Mäenpää . Matti Vanhanen - Barack Obama - Hillary Clinton - Netanjahu - Ingmar Bergman - Risto Dufva - Jussi Hanhivaara - Sari Helin - Heikki Lukinmaa - Toinen ja kolmas uutislähetys maanantaina 2010-03-22 klo 19 ja 20.  - Full text of the pope's letter to the Catholics of Ireland on child sex abuse. Paavi Benedictus XVI on pyytänyt anteeksi Irlannin pedofiilipappien uhreilta. - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. -   Keskisuomalainen: Nyt riitti tv-poliisin työ. - Juhani Saarinen: Uusi WinCapita uhmaa sijoittamisen lainalaisuuksia. - Esa Mutanen: Vanhanen myrskyää maitolasissa. - Lasse Kangas: Vaalijärjestelmä ja kansa. - Wincapita.fi syntyi - Jelena Isinbajeva hakee ja saa valmentajaltaan muutakin kuin teknisiä neuvoja pudotettuaan kaksi kertaa riman aloituskorkeudesta 455 tänään Dohan MM-kisoissa. - Vaalilaki. Oikeusministeri Tuija Brax, häikäilemätön sananselittäjä.  Pitkä pääkirjoitus. - Helsingin Sanomat - Ilta-Sanpmat- Iltalehti - Matti Vanhanen - Jyrki Katainen - Janne Virkkunen  - Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin. Linkki. - Lukijan kuva: "Vesi kohisi, autot ulisi, liekkejä ei näkynyt". Jyväskylä, Kauppakatu tänään klo 11:20. Kuva: Erika Manninen sunnuntaina 2010-02-28 klo 11:20. Keski-Suomi. Jyväskylä. Kauppakatu. Sokos. - Kuvia. Vancouver-keskustelu kirkkaana päivänä ja viihdettä Ilta-Sanomista. Lahden 2001-linkki. - Viikkosanpmat-blogi-linkkejä.- Afganistan. Kirjoituksia Suomesta ja maailmalta. Afghanistan, Guardian. - Arkisto 2004. "Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan?". Leif Salmén. -Jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Jukka Kajava: "Väkivalta astuu myös televisio-mainoksiin". 1999 - Pertti Manninen: Tappamista iltojemme iloksi kaikilta kanavilta eli kuolema keinutuolissa. 2001 - Pertti Manninen: Omistajan vastuu. Aatos Erkko. 2001 - "Työnnän puukon perseeseesi niin että nielurisat lähtee." Repliikki Nelosen esittämästä elokuvasta Väkivallan kuilu. 2001 - Antero Raevuori: Lopen murhat. Melkein sata elinkautista. 2001 - Viikon kysymys: Katseletko väkivaltaviihdettä? Jos katselet, nautitko siitä? 2001- Mikael Fränti: Lauantaiväkivalta. 2002 - Katriina Tuomisto. "Väkivallan katsominen syö tunteita". Mediatutkija Anu Mustosen haastattelusta. 2003. - Anu Mustonen - Ilta-Sanomat: Viihde: Jo viikko koomassa - Terror is the price of support for despots and dictators - Kuva. Obama: "För Alfred Nobel: skål!" Rauhan Nobel-palkinto 2009. - Nettisanomat keskiviikko 23.03.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1115.



Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Näin se menee:
Maanantaina makkarat tehtiin,
tiistaina tikut vuoltiin,
keskiviikkona keitto keitettiin,
torstaina tupaan kannettiin,
perjantaina perheelle annettiin,
lauantaina liemi latkittiin,
sunnuntaina suu pyyhittiin.

Sivun alkuun!

Nettisanomien arkistosta 2008:
http://www.nettisanomat.com/2008/06/06/etusivu.htm#vaitepaatos

N:o 798. Lauantai
2008-05-10


"Väitepäätös". 05.05.2008.


"Väitepäätös". 05.05.2008.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

 "Väitepäätös"

 

KESKI-SUOMEN ULOSOTTOVIRASTO
PL 52, Vapaudenkatu 54
40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin 010 362 6740, Telekopio 010 362 6771
Sähköposti [email protected]

 

PÄÄTÖS 59/08
05.05.2008 2645/616/08P

Pertti Juhani Manninen

VÄITEPÄÄTÖS

Asianosaiset

Vastaaja
Pertti Juhani Manninen

Hakija
xxxxx xxxxxxx

Ulosottoasiat
0744418533

Selostus asiasta

Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirastossa on tehty päätös 30.05.2007. 1873/6160/07P, minkä mukaan hakija oikeutetaan poistattamaan tietyt loukkaavat verkkoviestit nettisanomat.com-internetsivustolta ja että ulosottomies antaa tarvittaessa virka-apua lopputuloksen saavuttamiseksi. Vastaaja on valittanut päätöksestä, mutta valitukset on hylätty Jyväskylän käräjäoikeuden päätöksellä 25.10.2007, U 07/4664 ja Vaasan hovioikeuden päätöksellä 02.04.2008, U 07/1416, missä jälkimmäisessä päätöksessä myös täytäntöönpanon keskeytys todetaan rauenneeksi. Asian eri yhteyksissä vastaaja on esittänyt väitteen, että hän on jo itse poistanut ko. verkkoviestit.
Ulosottomies on viran puolesta ottanut asian ratkaistavaksi alkuperäisen päätöksen itseoikaisupyyntönä.

Kuuleminen

Ulosottomies on kirjeellä 04.04 varannut molemmille asianosaisille tilaisuuden lausuman antamiseen 25.04.2008 mennessä erityisesti siitä, onko verkkoviestit jo poistettu vai ei. Molemmat asianosaiset ovat antaneet lasuman. Mannisen mukaan verkkoviestit on poistettu ja xxxxsxx mukaan niitä ei ole poistettu.

PÄÄTÖS

Väite hylätään, itseoikaisua ei suoriteta ja täytäntöönpanoa jatketaan.

Perustelut

Ulosottovirastossa on tarkasteltu nettisanomat.com-sivustoa. Siellä on runsaasti sellaista materiaalia, jossa jutussa on ollut kyse eli viittauksia asianajaja xxxxx xxxxxxen, hänen yritykseensä ja häntä koskevaan asiaan, esimerkkinä viittauksia tekaistuihin laskuihin. Ulosottomiehellä ei ole mahdollisuuksia selvittää. onko Manninen poistanut ylläpitämiltään sivuilta mahdollisesti jotain tekstiä, mutta sillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä. Internetsivujen sisältö tältä osin on asiayhteydessään ja kirjoitustavassaan sellaista kuin kunnianloukkausrikoksen teonkuvauksessa ilmaistaan ja ne tulee Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen tuomion 23.04.2007, R 06/794 mukaisesti poistaa.

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 1

Lainkohdat

Ulosottokaari 3 luku 28 § ja 10 luku 4 ½

Jarmo Kivistö
Jarmo Kivistö
kihlakunnanvouti
Puhelin 010 362 6798, 050 300 3927

Lähettämispäivä

Annettu postin kuljetettavaksi 05/ 06.05.2008

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 2

 
Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Nettisanomat ja sen vastaava päätoimittaja Pertti Manninen on kahteen kertaan lähettänyt selvityksen asiasta Keski-Suomen ulosottovirastolle. Selvitys:

"From: [email protected]
To: [email protected]
Subject: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla
Date: Thu, 8 Nov 2007 11:21:45 +0000
...
Jyväskylän ulosottovirastolle
Asia: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla.
Asiaa on hoitanut virastossa kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö.
Vaasan hovioikeuden tuomion Nro 565. antamispäivä 23.4.2007, diaarinro R 06/794, mukaisesti olen keskeyttänyt verkkoviestien jakelun kunnianloukkausrikoksen tekoajalta 1.7.2004 - 8.10.2005 tuomiossa määrätyllä tavalla: olen poistanut nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen.
Jokaisella ko ajanjakson sivulla on sivun alussa merkintä poistamisesta.
Helsinki 08.11.2007
Pertti Manninen"

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Kihlakunnansyyttäjä nosti syytteen kunnianloukkauksesta. Syytteessä rikoksentekoajaksi syyttäjä määritteli rikoksen alkaneeksi siitä päivästä, jonka kirjoituksen asianomistaja asianajaja xxxxx xxxxxxx esitti todisteeksi kunnianloukkauksesta, 01.07.2004. Lisäksi oikeus totesi rikoksen jatkuvan niin kauan kuin kirjoitus on saatavilla ja määräsi sen poistettavaksi. Vain tätä kirjoitusta ja sen jälkeisiä kirjoituksia oikeudessa käsiteltiin ja ne siis määrättiin poistettaviksi. Siinä oikeudenkäynnissä allekirjoittanut tuomittiin kunnianloukkausrikoksesta. Nyt kuitenkin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö omavaltaisesti ja mielivaltaisesti laajentaa tulkintaansa aikaisempiin kirjoituksiin ja myöhempiin kirjoituksiin. Mikäli niissä on jotain loukkaavaa, ne pitää käsitellä erikseen tuomioistuimessa, jos syytettä vaaditaan nostettavaksi ja jos syyte nostetaan. Niiden kirjoitusten poistaminen on täyttä mielivaltaa, jonka lainopillisen koulutuksen saanut kihlakunnanvouti hyvin ymmärtää. Hän siis aikoo aivan tietoisesti syyllistyä valtansa suomaan mielivaltaan.

Kokonaan toinen juttu on se, että hän on esteellinen poistamaan ylipäätään mitään sivuja tässä asiassa, koska poistaessaan hän onnistuu poistamaan samalla häntä itseään koskevan arvostelun ja selostuksen siitä, kuinka hän Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen päätöksen mukaan oli toiminut virheellisesti eräässä pakkohuutokaupassa. Hänen esteellisyytensä on vielä lopullisesti käsittelemättä ja se käsitellään Korkeimmassa oikeudessa, jos se myöntää valitusluvan.

Poistaessani kaiken xxxxx xxxxxxa koskevan aineiston rikoksentekoajalta, ajoin kaikki Nettisanomien kyseiset sivut tekstieditorilla poistaen ilmaisut "xxxxx xxxxxxx, "asianajaja xxxxx xxxxxxx" ja "asianajotoimisto xxxxx xxxxxxx Ky" eri variaatioin. Lisäksi poistin kaikki oikeuden määräämät kirjoitukset manuaalisesti. Jotta voisin osoittaa tehneeni näin, liitin jokaisen ko. ajanjakson sivulle merkinnän poistamisesta tai poistamattajättämisestä, jos sivulla ei ollut viittauksia asianajaan tai hänen toimistoonsa tai häntä koskevaan asiaan. Merkintä:

"JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307
Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA
Manninen on esittänyt asianomistaja xxxxx xxxxxxxxa ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että xxxxxxx on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen xxxxsxx ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794 Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen
Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu xxxxsxx elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään xxxxsxx kunniaa loukkaavaa. xxxxxxa koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva xxxxxxa koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määräämät verkkoviestit. Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen
http://www.12.fi/2004/07/01/etusivu.htm"

Nettisanomat. Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja. Lauantai 2008-05-10.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Lue myös! 
Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. Lakisanomat Keskiviikko 2007-10-24

Sivun alkuun!

News World news Russia
Yukos takes Russia to human rights court in Strasbourg
Defunct oil company owned by jailed oligarch Mikhail Khordokovsksy claiming £65bn in compensation over bankruptcy
Luke Harding in Moscow guardian.co.uk, Thursday 4 March 2010 13.01 GMT

The European court of human rights in Strasbourg is today hearing the biggest case in its history with managers from the defunct oil company Yukos claiming £65bn in compensation from the Russian government. Yukos - owned by the jailed oligarch Mikhail Khordokovsksy - claims that the Kremlin deliberately bankrupted the firm in what it says was a "disguised expropriation". It says the Russian authorities unjustly targeted Yukos with tax and other proceedings.
 

The £65bn damages claim is a record for Strasbourg. The case was originally filed in April 2004, as the Yukos empire was forcibly dismembered. The European court of human rights agreed to hear the case last year, and accepted Yukos's argument that it had little chance of receiving justice inside Russia itself. Today's hearing is the first time in six years that representatives from both sides have come face to face. Although a verdict is not expected for many months, the case will cause embarrassment for the Kremlin, which today dismissed Yukos's accusations as "politicised".

The break-up of Yukos was the most scandalous episode of Vladimir Putin's controversial presidency. In 2003 Russian prosecutors moved against the oil company, arresting several of its senior executives, and accusing the firm of using shell companies to dodge billions of dollars in taxation. In reality, however, Putin's grudge campaign against Yukos was politically motivated. It followed Khodorkovsky's attempts to support opposition parties - and his refusal to heed Putin's warning to oligarchs who grew rich through dubious state privatisations in the 1990s to stay out of politics. Khordokovsky also annoyed Putin by exploring a possible merger between Yukos and western oil companies.
...
Russian citizens have long turned to the European court after failing to find justice at home. Recently, however, Russia has moved to ease its hostility towards Strasbourg. In January, Russian lawmakers ratified an international agreement intended to strengthen and speed up the work of the court, after years of refusing to do so.

http://www.guardian.co.uk/world/2010/mar/04/yukos-russia-strasbourg

Nato draws up payout tariffs for Afghan civilian deaths The Observer, Sunday 28 February 2010 http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/28/coalition-payouts-afghan-civilian-casualties
Europe is threat to peace, US tells Nato
guardian.co.uk, Tuesday 23 February 2010 http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/23/pacification-europe-security-threat-us-nato
Nato air strike kills Afghan civilians
guardian.co.uk, Monday 22 February 2010 http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/22/nato-airstrike-deaths

Dutch government collapses after Labour withdrawal from coalition
News World news Netherlands
Row over extension of Dutch troops' tour of duty in Afghanistan forces Labour out of Jan Peter Balkenende's ruling coalition
David Batty and agencies guardian.co.uk, Saturday 20 February 2010 16.52 GMT
The Dutch government has ­collapsed over disagreements on whether or not to extend troop deployment in Afghanistan. The prime minister, Jan Peter Balkenende, said the Labour party – the second-largest party in his ruling coalition – was quitting.He tendered his government's resignation to Queen Beatrix, the Dutch ceremonial head of state, in a telephone call.
Balkenende has been weighing up a request from Nato for Dutch troops to stay in Afghanistan beyond 2010. Just under 2,000 Dutch personnel have been serving in the southern Afghan province of Uruzgan, where 21 Dutch soldiers have been killed. Balkenende's Christian Democratic Alliance wants to keep a trimmed-down military presence in the region, but the Labour party has demanded the Netherlands sticks to a scheduled withdrawal.
The troops should have returned home in 2008, but their stay was extended to August 2010 because no other Nato country offered replacements. "A plan was agreed when our soldiers went to Afghanistan," said the Labour leader, Wouter Bos. "Our partners in the government didn't want to stick to that plan, and on the basis of their refusal we have decided to resign from this government." http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/20/dutch-coalition-collapse-afghanistan
News World news Mossad
Dubai police call on Interpol to help arrest Mossad head
• Emirate '99% sure' Israeli spies were behind Mabhouh death
• Israeli ambassador told to explain use of fake British passports
Julian Borger and Mark Tran guardian.co.uk, Thursday 18 February 2010 17.01 GMT
The father of Palestinian militant Mahmoud al-Mabhouh, who was killed recently, holds up a photograph of his son. Dubai police say they are virtually certain Mossad was behind the murder. Photograph: Hatem Moussa/AP

Interpol should help arrest the head of Mossad if Israel's spy agency was responsible for the killing of a Hamas commander in Dubai, the emirate's police chief said today. In comments to be aired on Dubai TV, Lieutenant General Dahi Khalfan Tamim called for Interpol to issue "a red notice against the head of Mossad ... as a killer in case Mossad is proved to be behind the crime, which is likely now".

International pressure intensified against Israel's spy service as official "wanted" notices were released for the suspected team of Israeli secret agents accused of participating in the assassination. The faces of an 11-strong alleged hit squad appeared on the Interpol website this morning, 48 hours after authorities in the United Arab Emirates issued arrest warrants for the killing last month of Mahmoud al-Mabhouh.

Their offences are listed as "crimes against life and health". The group stands accused of entering the emirate state using forged or stolen European identities, murdering the militant in his hotel and then fleeing the country on 19 January. The red wanted notices are not international arrest warrants, but allow details of fugitives to be released worldwide with the request that the wanted person be arrested and extradited. ...

http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/18/dubai-police-certain-mossad-killing

Comment is free
Terror is the price of support for despots and dictators

Egypt's complicity in Gaza's siege underlines the role of western support for such regimes in the spread of war
Seumas Milne The Guardian, Thursday 7 January 2010


If an 85-year-old Holocaust survivor had gone on hunger strike in support of a besieged people in another part of the world, and hundreds of mostly western protesters had been stoned and beaten by police, you can be sure we'd have heard all about it. But because that is what's been happening in western-backed Egypt, rather than Iran, and the people the protesters are supporting are the Palestinians of Gaza instead of, say, Tibetans, most people in Europe and north America know nothing about it.

For the last fortnight, two groups of hundreds of activists have been battling with Egyptian police and officials to cross into the Gaza Strip to show solidarity with the blockaded population on the first anniversary of Israel's devastating onslaught. Last night, George Galloway's Viva Palestina 500-strong convoy of medical aid was finally allowed in, minus 50 of its 200 vehicles, after being repeatedly blocked, diverted and intimidated by Egyptian security – including a violent assault in the Egyptian port of El Arish on Tuesday night which left dozens injured, despite the participation of one British and 10 Turkish MPs.
...

The poisonous logic of this imperial quagmire is now leading inexorably to the spread of war under Barack Obama. Following the failed bomb attack of a Detroit-bound flight on Christmas Day, the US president this week announced two new fronts in the war on terror, faithfully echoed by Gordon Brown: Yemen, where the would-be bomber was allegedly trained; and Somalia, where al-Qaida has also put down roots in the swamp of chronic civil war and social disintegration.

Greater western military intervention in both countries will certainly make the problem worse. In Somalia, it has already done so, after the US-backed Ethiopian invasion of 2006 overthrew the relatively pragmatic Islamic Courts Union and spawned the more extreme, al-Qaida-linked Shabab movement, now in control of large parts of the country. Increased US backing for the unpopular Yemeni government, already facing armed rebellion in the north and the threat of secession from the restive south – which only finally succeeded in forcing out British colonial rule in 1967 – is bound to throw petrol on the flames.

The British prime minister tried this week to claim that the growth of al-Qaida in Yemen and Somalia showed western strategy was "working", because the escalation of the war in Afghanistan and Pakistan had forced it to look for sanctuaries elsewhere. In reality, it is a measure of the grotesque failure of the entire war on terror. Since its launch in October 2001, al-Qaida has spread from the mountains of Afghanistan across the region, to Iraq, Pakistan, the horn of Africa, and far beyond.

Instead of scaling down the western support for dictatorship and occupation that fuels al-Qaida-style terror, and concentrating resources on police action to counter it, the US and its allies have been drawn inexorably into repeating and extending the monstrosities that sparked it in the first place. It's the recipe for a war on terror without end.

Seumas Milne The Guardian, Thursday 7 January 2010

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/jan/07/egypt-gaza-strip-viva-palestina

Huomaa mainos!
zed plus
Pensselisedän Niilin hanhet nyt myös soittarina!

Sivun alkuun!

 

 

2012-05-12: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustossa on tehty hovioikeuden määräämät lisäpoistot. Näin ollen asianomaisten henkilötiedot ovat tulleet julkisiksi. Asianomaiset ovat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. (Maanantai 07.03.2016.)