1999 lokakuu
valokuvagalleria
hakemisto
kaikki lehdet
nettisanomat.com 1999/12
vanhin
edellinen
etusivu
seuraava
uusin

Nostalginen
60-luku
Neljä ystävää
tiistaina 16.10 klo 23.05 TV2:ssa

Formula - maailman tärkein asia?


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

YK:n päivä sunnuntaina 24.10

1999/12
torstaina
lokakuun 21. päivänä 1999
Joka torstai

etusivu

lukijoilta

urheilu
tv
kulttuuri
netti

asunto
ruoka

raha

pääkirjoitus

kirjoita!

ilmoita ilmaiseksi: osta&myy

tapaamiset

säälinkki

lahjoita ruokaa

hakemisto ja aiemmat lehdet

kuvat

tietolinkit

info

Jutut ja artikkelit kirjroitti ja kuvat kuvasi Pertti Manninen kesällä ja syksyllä 1999 Jyväskylässä ja Helsingissä.

 


"Kaikki mitä kirjoitan, on kaipuuta."
Runoilija Risto Rasa Tv:ssä Aleksis Kiven päivänä 10. lokakuuta 1999.


Jääkö matkustajien etu aina toiseksi liikennekeskusten rakentamisessa?

Jyväskylä

Jyväskylän liikennekeskus liittyy uuden Paviljonki-hallin messsurakentamiseen, jossa operaatiossa on tarkoitus siirtää sekä rautatieasema että linja-autoasema kokonaan uuteen paikkaan nykyisen rautatieaseman lähelle.

Ajatus on sinänsä ihan hyvä ja kannatettava. Siinä on kuitenkin unohdettu Jyväskylän ja ympäristön kokonaisliikenteen sujuminen. Vaikka sujuva junalle pääsy on tärkeä, niin valtaosa alueen matkoista tapahtuu kuitenkin paikallisesti. Näin ollen Jyväskylän sisäisen liikenteen, jota hoitaa Jyväskylän liikenne ja ympäristön linja-autoliikenteen luonteva läheinen vaihtomahdollisuus on tärkeämpi kuin nyt suunniteltu junan ja linja-auton samaan terminaaliin sijoittaminen.

Mikäli matkakeskushanke toteutetaan, niin paikallisliikenteen reittien olisi kuljettava matkakeskuksen vierestä sitä sivuten. Tarvittaessa henkilöautoliikennettäkin olisi rajoitettava syntyvässä sumpussa.

Matkakeskushanke näyttää kaiken kaikkiaan liittyvän Jyväskylän uuteen ilmeeseeen, jossa vanha hävitetään ja joidenkin kongressi- ja messuvieraiden tarpeet sivuuttavat asukkaiden päivittäiset liikkumistarpeet.

"On uskallettava priorisoida" niinkuin Jyväskylässä vaikuttava elinkeinojohtaja Ritva Nirkkonen sanoi, tosin toisessa yhteydessä.


Kirjoita mielipiteesi suoraan lomakkeelle!

 

Helsinki.

Linja-autoterminaali olisi voitu rakentaa rautatieaseman kylkeen, jos olisi haluttu.

Lyhyesti kävi näin: Vielä kymmenkunta vuotta sitten "mielipidevaikuttaja" Helsingin Sanomat oli sitä mieltä, että ratkaisu olisi hyvä. Mutta sitten astui kuvaan apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpinen, joka ryhtyi puuhaamaan kyseistä tonttia WTO:lle. (WTO on lyhennys World Trade Organization-nimestä.) Hän tarjosi WTO:lle tontin ostomahdollisuutta toimitalon rakentamiseksi tälle isolle organisaatiolle. Kun tämä tuli Sanoma Oy:n tietoon, niin WTO sivuutettiiin ja Sanoma Oy osti tontin ja rakensi sille jättiläislasitalon, joka ei Nykytaiteen museon "takana" ole Helsingin pohjoiseen suuntautuvan avaran näkymän katkaisija.

Näin unohtui Helsingissä linja-autoterminaalin siirto rautatieaseman viereen.


Aiemmat jutut ja kuvat

 

"Näkemiin"

Viikon kuva

 

 

 

 

 

 

Pertti Manninen

 

 

 

Lahjoita
ruokaa:


"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä.

ilmoita ilmaiseksi

Päivän pannu

1999/12 torstaina lokakuun 21. päivänä 1999

etusivulle

Viikon kysymys:

Oletko mielestäsi terve?


kyllä
en
Mielestäni...Sivut valmisti Pertti Manninen 21.10.99 (22.10.99, 26.10.1999)
copyright
nettisanomat.com 99/12

sivun alkuun!

sivun levennys ja fontit torstaina 2008-02-28

otsikko ja navigointi 20.12.2000